تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
محافظ برق

محافظ برق

سلف و کاربردهای آن

 

سلف و کاربردهای آن

سلف که به آن القاگر نیز می‌گویند قطعه‌ای الکترونیکی است که از یک سیم پیچ و هسته‌ای مغناطیسی ساخته شده است.

به عبارت دیگر سلف از پیچیده شدن سیم بر روی یک استوانه فلزی که از جنس فریت (آهن نرم) است، ساخته می‌شود که به این استوانه فلزی مغزی می‌گویند. سلف کاربرد بسیار وسیعی دارد، ولی نسبت به مقاومت‌ها و خازن‌ها کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. سلف در منابع تغذیه، فرستنده‌ها و گیرنده‌ها و در ترانس بیشترین کاربرد را دارد. وقتی از درون سلف جریان الکتریکی عبور می‌کند، در اطرافش میدان مغناطیسی به وجود می‌آید (میدان مغناطیسی، فضای اطراف یک آهنربا یا هر وسیله‌ای است که بتواند آهن را جذب کند) و در این حالت سلف می‌تواند جریان را در میدان مغناطیسی ذخیره کند. سلف کاربرد‌های فراوانی دارد مانند، فیلتر‌های اکتیو و پسیو، به عنوان المان ذخیره کننده انرژی (یه چیزی مثل خازن)، در ساختار مدارات نوسان ساز، برای رفع نوسانات ورودی از طریق تغذیه ورودی، ساخت ژنراتور، ساخت دینام، ساخت رله و ….


یکی از کاربرد‌های سلف استفاده از آن در دستگاه‌های ضبط و پخش صوت می‌باشد. در این گونه دستگاه‌ها مجموعه‌ای متشکل از یک سیم پیچ با هسته بسیار حساس، به نام “هد” در دستگاه وجود دارد. به هنگام ضبط صدا بر روی نوار، مداری به عنوان “پری آمپلی فایر”، صدای ایجاد شده در محیط را به وسیله میکروفون دریافت کرده و به هد دستگاه منتقل می‌کند.

حد متناسب با صوت دریافتی، مقداری نیروی مغناطیسی ایجاد می‌نماید. این نیروی مغناطیسی بر روی نوار کاست (که از ترکیبات آهن ساخته شده است) و متناسب با فشار مغناطیسی وارد شده، اثر می‌گذارد. چنانچه گفتیم نیروی مغناطیسی توسط آهن تا مدتی حفظ می‌گردد. این عمل باعث می‌شود تا صدای پخش شده در محیط، بر روی یک نوار کاست ضبط گردد. در حالت پخش صوت، هد ضبط به مدار دیگری متصل می‌شود. یعنی این بار تاثیرات میدان مغناطیسی نوار کاست بر روی هسته هد اثر نموده و باعث ایجاد جریان‌های ضعیفی در دو سر سیم پیچ هد می‌گردد. این جریان‌های ضعیف توسط تقویت کننده‌هایی قوی‌تر شده و به حدی می‌رسد که بتوان به وسیله آن بلندگو را به کار انداخت. در مورد نحوه عمل سیم پیچ و میدان مغناطیسی می‌توان به ساختمان یک بلندگو اشاره نمود. در بلندگو یک سیم پیچ در داخل یک آهن ربای دائم قرار گرفته است. با عبور جریان از سیم پیچ و ایجاد میدان مغناطیسی در آن، میدان بر روی هسته مغناطیسی بلندگو تاثیر گذاشته و دو میدان به وجود آمده، بر یکدیگر تاثیر می‌گذارند.


از کاربرد‌های دیگر سلف:

  • صاف کردن جریان (کاهش میزان ریپل یک موج(

وقتی که ما به یک جریان خیلی صاف و پایدار برای یک قطعه مثل منبع تغذیه نیاز داریم، میدان مغناطیسی ذخیره شده در سلف به ما در تثبیت جریان کمک خواهد کرد.


  •  

    عمل کردن به عنوان یک سنسور در خیابان ها:

یکی دیگر از خواص این قطعات استفاده از آن‌ها در جاده‌ها می‌باشد. گاهی اوقات بر روی جاده‌ها علایمی نصب می‌شود که آن علایم نشان می‌دهد که در زیر جاده یک سلف قرار داده شده است. وقتی که یک وسیله نقلیه وارد حلقه سلفی می‌شود در واقع نقش یک هسته را برای آن سلف ایفا می‌کند و باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی بزرگ می‌شود. در این هنگام، سنسوری که در چراغ راهنمایی قرار دارد، می‌فهمد که یک ماشین منتظر بوده و از این طریق می‌شود رنگ چراغ‌ها را هوشمندانه‌تر کنترل کرد.


  • انتقال جریان:

از سلف‌ها در سیستم‌های انتقال قدرت نیز استفاده می‌شود. در اینگونه موارد، سلف‌ها مسئول ثابت نگه داشتن جریان الکتریکی بسیار بزرگ هستند تا مطمئن شوند که جریان در طول انتقال ثابت می‌ماند. در شکل زیر نمونه از یک سیستم انتقال برق به صورت وایرلس را مشاده می‌کنید که وظیفه سلف‌ها در اینجا این است که جریان الکتریکی ثابتی را انتقال دهند.


منبع: برق نیوز

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 31 فروردين 1400ساعت 17:28 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 66 | |

انواع یو پی اس و کاربردهای آن

 

UPS یا Uninterruptible power supply به سیستم پشتیبان تامین برق در صورت قطع یا اغتشاش روی برق شبکه گفته می‌شود. این منابع با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری در هنگام قطع برق شهری میتواند بسته به اندازه و توان دستگاه، همه یا بخشی از توان مورد نیاز واحد را تامین کنند. مجموعه یو پی اس شامل باتری، مبدل (Inverter) و کلید استاتیکی است. علاوه بر آن UPS همواره همراه با کابل برق، خروجی‌ها و مخزن سوخت است. در حالت کار عادی باتری‌ها شارژ نگه داشته می‌شوند و واحد با برق شبکه متناوب تامین میشود. در صورت بروز خطا در شبکه برق باتری بااستفاده از مبدل‌ها به تامین بار می‌پردازد.

لیست شرکت‌های خارجی پیشرو در ups طبق پیش بینی ۲۰۲۰-۲۰۲۵ به شرح زیر است:

  • Schneider-Electric
  • EATON
  • Emerson
  • Active power
  • SandC
  • ABB
  • Socomec
  • Toshiba
  • Gamatronic

یو پی اس فاراتل نیز به عنوان یک محصول داخلی مطابق با بهترین تکنولوژی روز دنیا ساخته شده و این شرکت نیز از صنایع پیشرو در صنعت تولید یو پی اس است.

از برند‌های داخلی دیگر میتوان شرکت‌های تکام، آبان، آلجا، تسکام، فاران و ... به عنوان تولید کننده یو پی اس نام برد.

یو پی اس‌ها بدلیل فراهم کردن توان الکتریکی بدون قطعی، اغتشاش و با قابلیت اطمینان بالا برای تامین بار‌های حساس مورد استفاده قرار میگیرند به طور مثال در کامپیوتر‌های خطوط هوایی، مراکز داده، سیستم‌های مخابراتی، سیستم‌های خدمات درمانی و مراکز صنعتی از ups‌ها بهره گرفته می‌شود.

UPS‌ها به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  •  آفلاین
  • آنلاین
  • اینتراکتیو

نوع آفلاین برای تامین بار در صورت قطع شبکه کاربرد دارد در صورتی که از یو پی اس آنلاین برای تصحیح ورودی یعنی پاک سازی ورودی از نویز و احیاناً سطح ولتاژ ورودی استفاده میشود. تنها در مواقعی همچون بروز نقص فنی، OVER LOAD یا افزایش خارج از رنج دما، یو پی اس به مد BYPASS می‌رود. گروه اینتراکتیو وقتی ورودی از طریق BYPASS به ترانسفورماتور منتقل می‌شود در این هنگام TRANS به عنوان شارژر عمل کرده و در نهایت از همین طریق خروجی AC تأمین می‌شود.

گستره وسیع بار‌های حساس در مکان‌های مسکونی، فضای عمومی، صنعت و ادارات وساختمان‌های تجاری حضور UPS را پررنگ کرده است. طببق آمار بازار جهانی سال ۲۰۱۵ Schneider، EATON و Emerson از بزرگترین تولید کننده UPS هستند. اشنایدر الکتریک با ۲ درصد و بدنبال آن EATON با ۴۹/۱۵ درصد و Emerson با ۲۸/۹ درصد سهم درآمد بر بازار مسلط شدند. در دسته بندی محصولات توان‌های ۱-۱۰ کیلو ولت آمپر بیشترین خروجی را داشتند، اما سود حاصل از آن رو به کاهش است. مدرنیزه کردن یو پی اس با توان بالاتر یک زمینه جدید برای ایجاد سود بالا است.

باتوجه به اندازه باری که توسط یو پی اس تامین خواهد کرد محاسبات برای تعیین ظرفیت دستگاه صورت میپذیرد بسته به میزان حساسیت بار و مدت زمانی که UPS بتواند تامین کننده بار باشد بایستی مد نظر قرار بگیرد. انتخاب ظرفیت مورد نیاز رابطه مستقیمی با افزایش بهره وری سیستم و هم چنین انتخاب توان مناسب از لحاظ اقتصادی کمک شایانی به مدیریت هزینه‌ها خواهد کرد. برای محاسبه ابتدا توان مورد نیاز برای تامین را محاسبه میکنیم برای انتخاب یو پی اس مقدار ۳۰ درصد بیشتر از توان محاسبه شده را در نظر میگیریم و با دخالت ضریب توان دستگاه به میزان توان ظاهری دست پیدا خواهیم کرد.

همچنین مقدار آمپر ساعت باتری از طریق :


این دستگاه با واحد ولت آمپر (VA) نشان داده می‌شود؛ که شکل‌های متداول بازار به این صورت ۶۰۰VA، ۱KVA، ۵/۱KVA، ۲KVA، ۶KVA، ۱۰KVA، ۱۵KVA، ۲KVA می‌باشد. بسته به مدت زمان پیشبینی برای پشتیبانی و اندازه ضریب توان دستگاه دسته بندی‌های متفاوتی بوجود خواهد.

منبع: برق نیوز

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 30 فروردين 1400ساعت 16:04 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 45 | |

راهنمای خرید بهترین محافظ برق برای کامپیوتر

 

راهنمای خرید بهترین محافظ برق

یکی از مشکلاتی که کاربران در دنیا و به خصوص در ایران با آن مواجه هستند، نوسان برق است. حتماً می دانید که هر قطعه برقی مثل کامپیوتر جریان برق دقیقی نیاز دارد و اگر این جریان کم یا زیاد شود، احتمال آسیب رساندن به سیستم بسیار زیاد است. اگر از هزینه های قطعه کامپیوتر و لپ تاپ اطلاع داشته باشید، حتماً به دنبال محافظ برق کامپیوتر برای سیستم خود هستید و نمی خواهید که با مشکل مواجه شوید. محافظ برق برای کامپیوتر به شما کمک می کند تا بتوانید جریان برق دقیقی برای سیستم خود ایجاد کنید و با مشکل سوختن یا بروز مشکل برای قطعه برقی خود مواجه نشوید. در این مقاله قصد داریم به بررسی بهترین محافظ برق برای کامپیوتر بپردازیم تا بتوانید خرید درستی انجام دهید.

چرا باید محافظ برق برای کامپیوتر بخریم؟

هر خانه، شرکت، دفتر کار یا حتی کارگاهی به چند راهی و محافظ برق نیاز دارد! محافظ برق به شما کمک می کند تا بتوانید از یک پریز برق، چند پریز ایجاد کنید تا به اندازه دستگاه های برقی خود پریز داشته باشید. مثلاً اگر روی میز کار خود در کنار لپتاپ یا کامپیوتر، موبایل خود را هم شارژ می کنید باید یک پریز برای شارژر گوشی داشته باشید. پس اولین کاربر محافظ برق تبدیل یک پریز به چند پریز بدون بروز مشکل ولتاژ است!

کاربرد دیگر محافظ برق که اهمیت بیشتری دارد، جلوگیری از ایجاد نوسان برق است. محافظ برق نوسان برق شهری را کنترل و جریان آن را منظم و مستقیم می کند. در حال حاضر گجت های مختلف در ایران قیمت های بسیار بالایی دارند و سوختن یکی از آن ها می تواند در زندگی کاری شما مشکل ایجاد کند. مثلاً اگر باتری گوشی شما بر اثر نوسان برق خراب شود، باید آن را تعویض کنید. در حال حاضر هم اکثر موبایل ها باتری غیر قابل تعویض دارند و در صورت بروز مشکل، باید دردسر های زیادی را به جان بخرید تا باتری گوشی خود را تعویض کنید.

چگونه بهترین خرید محافظ برق برای کامپیوتر را انجام دهیم؟

حتی اگر جریان برق هم نوسان نداشته باشد، دستگاه هایی که در کشور های مختلف تولید می شوند ولتاژ و آمپر متفاوتی دارند و اگر همراه آن دستگاه آداپتور مورد نیاز وجود نداشته باشد، تامین برق آن بسیار مشکل خواهد بود. برخی از چند راهی ها و محافظ برق موجود در بازار امکان تنظیم ولتاژ و آمپر دقیق را هم دارند تا برای آن دستگاه مشکلی به وجود نیاید. مثلاً ممکن است باتری لپ تاپ شما بایک ولتاژ خاص شارژ شود که در این صورت استفاده از محافظ برق ضروری است! هنگام خرید محافظ برق باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

نکاتی برای خرید محافظ برق برای کامپیوتر

با رعایت 5 نکته ای که در ادامه به بررسی آن می پردازیم، به راحتی می توانید دست به خرید محافظ برق برای کامپیوتر خود بزنید:

 

1.       تعداد چند راهی یا امکان اتصال هم زمان دستگاه های مختلف

اولین و مهم ترین چیزی که به چشم می خورد، تعداد اتصال هم زمان دستگاه های مختلف است. اگر در کنار شارژ باطری لپ تاپ خود، از شارژر گوشی برای شارژ باتری گوشی هم استفاده می کنید، هنگام خرید محافظ برق باید توجه زیادی به تعداد پریزها یا سوراخ های آن داشته باشید.

 

مثلاً اگر برای منزل خود قصد تهیه چند راهی برق دارید، شاید 3 الی 4 عدد پریز برای شما کافی باشد اما اگر آن را برای محل کار خود می خواهید، قطعاً تعداد پریز های آن باید بیشتر از 6 عدد باشد! زیرا در محل کار علاوه بر شارژر باتری لپ تاپ و شارژر گوشی از دستگاه های پرینت و اسکن هم استفاده می کنید و نمی توانید همیشه یکی از کابل ها را از برق بکشید و بعدی را نصب کنید. پس در هنگام خرید محافظ برق حتماً به این نکته توجه کنید.

 

2.      طول کابل چند راهی جهت اتصال به پریز

گاهی اوقات طول کابل اهمیت بسیار زیادی دارد؛ فرض کنید محل میز کار شما تا نزدیک ترین پریز بیش از 3 متر باشد و بدون توجه به این نکته، محافظ برقی با کابل 2 متری خریده باشید. در این صورت یا باید محل میز کار خود را تغییر دهید یا کابل آن را عوض کنید که در هر صورت مشکل است. بنابراین بهتر است ابتدا محل میز کار شما تا نزدیک ترین پریز را در نظر بگیرید و سپس به خرید محافظ برق برای کامپیوتر بپردازید.

3.      میزان فاصله پریز ها در محافظ برق

برخی از چند راهی های برق آن قدر فاصله بین پریز هایشان کم است که هنگام اتصال دستگاه خود با مشکل مواجه می شوید! بنابراین باید توجه داشت باشید که هنگام خرید محافظ برق این موضوع را در نظر بگیرید. اگر آداپتور وسایل برقی شما بزرگ است، باید محافظ برقی بگیرید که پریز های فاصله زیادی از هم داشته باشند.

 

4.      قابلیت اتصال USB به چند راهی برق

در محافظ های برق جدید امکان اتصال کابل USB هم وجود دارد و معمولاً این قسمت با ولتاژ پایین است. اگر از باتری گوشی شما از شارژ سریع یا فست شارژ پشتیبانی می کند، شاید این امکان خیلی مناسب نباشد اما اگر گوشی شما معمولی است و نمی خواهید از شارژر گوشی استفاده کنید، شاید این قابلیت برای شما بسیار مناسب باشد.

 

5.      تنظیم کننده جریان برق برای جلوگیری از ایجاد نوسان

یکی از قابلیت های محافظ برق های جدید، امکان تنظیم جریان ورودی به وسایل برقی است. معمولاً محافظ برق فقط جریان را مستقیم می کند اما اگر نیاز به تنظیم جریان برق دارید، می توانید از این نوع چند راهی های برق استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که کم بودن ولتاژ و آمپر هم می تواند به دستگاه شما نظیر باتری لپ تاپ آسیب بزنید! بنابراین اگر واقعاً به آن نیاز دارید، از این مدل استفاده کنید.

با رعایت این 5 نکته به راحتی می توانید یک خرید لذت بخش را تجربه کنید و از گجت های مختلف خود محافظت کنید.

منبع: جانبی

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 27 فروردين 1400ساعت 18:41 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 46 | |

3 روش حل مشکل نوسان برق

 

۳ روش حل مشکل نوسان برق

مشکل نوسان برق موضوعی است که تقریبا همه ما حداقل یک بار با آن دست و پنجه نرم کرده ایم و گاهی اوقات ترس این را داشتیم که وسایل برقی مان آسیب ببیند، در این آموزش میخواهیم روش ها مقابله با نوسان برق یا حل نوسان برق را با هم یاد بگیریم و تجهیزات حفاظتی را که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد را از قبل نصب کنیم تا اگر نوسانی هم رخ داد آسیبی به لوازم برقی ما نرسد؛ پس تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید.

روش حل مشکل نوسان برق

1.      حل مشکل نوسان برق با استفاده از محافظ برق

اولین روش و عمومی ترین روشی که برای جلوگیری از آسیب دیدن وسایل برقی از آن استفاده میکنیم، محافظ برق های معمولی است که تقریبا همه با آن آشنا هستیم و در بالا نمونه قابل نصب در تابلو برق را  مشاهده میکنید، از مزایای این سیستم قیمت مناسب آن نسبت به سایر روش ها است و همین یک مزیت باعث شده که عموم افراد به این روش روی بیاورند و از معایت آن، قطع کردن برق در هنگام نوسان است یعنی اگر در یک لحظه نوسانی حس کند ولتاژ شبکه برق پایین تر یا بالا تر از حد مجاز باشد، بلافاصله برق مصرف کننده را قطع میکند و بعد از گذشت چند ثانیه یا چند دقیقه مجدد برق را وصل می کند و این گزینه در مکان هایی که قطع نشدن برق برای ما مهم است و نمی خواهیم برق قطع شود مناسب نیست و از روش های دیگر استفاده می کنیم که در ادامه خدمت تان توضیح خواهم داد.

2.      حل مشکل نوسان برق با استفاده از استابلایزر

روش دوم استفاده از دستگاه استابلایزر است، این دستگاه کارش تثبیت برق و جبران افت ولتاژ است و  چنانچه نوسان برق یا افت ولتاژ برق دارید بهترین گزینه استفاده از استابلایزر است، از مزایای استبلایزر عدم قطعی برق در حین افت ولتاژ و یا نوسان برق است چیزی که محافظ برق برایمان انجام نمی داد اما از معایب آن، قیمت بیشتر به نسبت محافظ برق است که این امر هم طبیعی است و به قول معروف هر چقدر پول بدی، آش می خوری!

3.      حل مشکل نوسان برق با استفاده از UPS

روش سوم استفاده از منایع تغذیه بدون وقفه یا UPS است که اغلب به عنوان برق اضطرای میشناسیم و این وسیله نیز در خروجی به ما برق ثابتی را می دهد که این هم می تواند باعث جلوگیری از آسیب دیدن وسایل برقی شود که در رابطه با UPS مفصل در دوره  تصویری راه اندازی و نصب سیستم های UPS آموزش کاملی را خدمت تان ارائه کردیم و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش UPS میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید.

منبع : کالنجی

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 26 فروردين 1400ساعت 3:51 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 49 | |

اسابلایزر چیست و چه کاربردی دارد؟

استابلایزر چیست؟

استابلایزر، ترانس یا تثبیت کننده ولتاژ، وسیله ای است که در مسیر جریان برق قرار گرفته و از بروز نوسان و پرش های ناگهانی برق شهری (V220 ) و برق سه فاز برای محافظت از کلیه ی لوازم برقی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله به مزایای استابلایزر و انواع استابلایزر میپردازیم.

این وسیله با داشتن سیستم میکروپروسسور، ولتاژ ورودی را اندازه گیری کرده کاهش یا افزایش ولتاژ را تشخیص داده و آن را تصحیح می نماید. که از این طریق در خروجی ولتاژ 220یا 380ثابت با دقت %1 و به صورت خطی و پیوسته را خواهیم داشت. لازم به ذکر است که این وسیله دارای انواع صنعتی و خانگی می باشد.

تحقیقات انجام شده نشان می دهد عمده ترین عوامل خرابی لوازم برقی، نویزها، نوسانات و قطع و وصل ناگهانی، کم و زیاد شدن ولتاژ و مشکلات دیگر برق شهر بوده که آسیب‌های بوجود آمده توسط عوامل ذکر شده عمدتا در قسمت های حساس و گران قیمت دستگاه همچون موتور، کمپرسور، پاور و غیره اتفاق می افتد.

به همین منظور برای حفاظت از لوازم برقی خانگی و اداری به خصوص کولر گازی، یخچال، لباسشوئی، سیستم صوتی و تصویری و کامپیوتر و غیره ... حتما باید از دستگاه های استابلایزر استفاده شود.

 

آیا استابلایزر همان محافظ است ؟

خیر – استابلایزر تفاوت های بسیاری با محافظ برقی عادی که در خانه بسیاری از ما مورد استفاده قرار می گیرد دارد. محافظ های برق تنها دارای یک برد الکترونیکی می باشند که در هنگام تغییر ناگهانی سطح ولتاژ، اقدام به قطع کردن جریان می نماید.

همچنین در این محافظ ها یک مدار تاخیر تعبیه شده است تا جریان برق را پس از زمان معینی مجددا وصل کند. که این عملکرد در واقع بسیار بدوی بوده و این سیستم هر چند برای دستگاه شما نیاز است ولی در صورتی که منطقه شما با مشکل نوسان برق مواجه است به هیچ عنوان برای آن کافی نمی باشد.

اما تفاوت اصلی استابلایزر با این دستگاه این است که تثبیت کننده ولتاژ، با تغییرات ولتاژ جریان را قطع نمی نماید. بلکه اقدام به اصلاح ولتاژ در محدوده مشخص شده می کند که این امر سبب می شود نواسانات برق در خروجی رفع شده و تمامی لوازم برقی شما کامل ایمن باشندهمچنین این سیستم دارای ویژگی هایی است که از آن یک محافظ بسیار مطمعن می سازد، از جمله این که در وسیله مذکور حتی راهکارهایی در برابر اتصال کوتاه در نظر گرفته است.

یعنی این که اگر به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی استابلایزر اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه به صورت اتوماتیک توسط میکروکنترلر تعبیه شده، خروجی را قطع نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری می نماید. به زبان ساده این وسیله نه می گذارد آسیبی از جانب نوسانات برق شهری و منابع انرژی به لوازم شما برسد و نه حتی زمانی که مدار خودش آسیب دید، اجازه می دهد آسیبی به لوازم الکتریکی شما وارد شود.

مزایای استابلایزرها

1-     تثبیت برق شهر

برق شهر دارای نوسانات ولتاژ است، به همین دلیل استفاده از استابلایزر می تواند با تثبیت ولتاژ به میزان قابل توجهی عمر و راندمان دستگاه های مصرف کننده را بالا ببرد.

2-      محافظت در مقابل اتصال کوتاه

اگر به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی استابلایزر اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه به صورت اتوماتیک توسط میکروکنترلر تعبیه شده، خروجی را قطع نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری می نماید.

3-        کاهش هزینه مصرف برق

افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا ۲۵% نیز می باشد.

4-      محافظت در مقابل رعد و برق و نوسانات لحظه ای

محافظت در مقابل رعد و برق و های ولتاژ (High Voltage) و نوسانات لحظه ای و spike ها.

5-      کاهش هزینه مصرف برق از مزایای استابلایزر می باشد.

افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا 25% نیز است.

طبق تحقیقات انجامی بیشترین عوامل خرابی لوازم برقی موراد زیر می باشد :

  • نویزها
  • نوسانات
  • قطع و وصل ناگهانی برق
  • افزایش و کاهش ولتاژ

از این رو خسارت های بوجود آمده به وسیله این عوامل بیشتر در قسمت های گران قیمت و حساس دستگاه مانند: کمپرسور، موتور، پاور و غیره رخ می دهد.

هزینه بوجود آمده از خسارات احتمالی و عملکرد نامناسب یوپی اس در بیشتر مواقع به مراتب بیشتر از هزینه جلوگیری و پیشگیری ( بهره برداری از استابلایزر ) می باشد.

انواع استابلایزر

استابلایزر یکی از وسایل ضروری زندگی ما هستند و حداقل یکی از آن ها را می توانید در منزل، کارگاه یا کارخانه ها مشاهده کنید. این وسیله بسته به نیاز شما انواع مختلفی دارد اما هدف تمام آن ها یکی است: “تثبیت ولتاژ و در نهایت افزایش عمر و کیفیت وسایل الکتریکی”.

استابلایزرهای رله ای

این دست استابلایزرها برای استفاده خانگی مناسب هستند و بیشتر در مقیاس های کوچک از آن ها استفاده می شود. عملکرد این استابلایزر به ترانس‌ها و رله هایی وابسته است که ترانس را در وضعیت های مختلف قرار می دهند. عملکرد این استابلایزر به صورت دستی و مکانیکی است.

البته منظور از مکانیکی این نیست که یک نفر باید جریان را مانیتور کند و بسته به آن عملکرد استابلایزر را کنترل کند. بلکه یک کنترل کننده جریان ولتاژ را نسبت به عدد تعیین شده بررسی می کند و رله ها را در محل مناسب قرار می دهد. ظرفیت مدیریت این دسته از استابلایزرها معمولا 6 تا 15 درصد است و این کار با دقت تا 15 درصد انجام می شود.

دسته اول استابلایزرهای رله ای (استابلایزرهای پله ای – استابلایزر با ادوات قدرت و الکترونیک) بوده که طریقه ی کارکرد این نوع استابلایزرها تنظیم ولتاژ با دقت 107 می باشد. که با سری AVR شروع می گردد و شامل آمپرهای 2 الی 32 آمپر خانگی و در مدل های صنعتی از 9 تا 20 آمپر می باشد.

استابلایزر سروو

این استابلایزرها با نام های Servomechanism یا Negative Feedback نیز شناخته می شوند. معمولا زمانی که جریان ورودی خیلی بالا باشد از استابلایزرهای سروو استفاده می شود.

دقت این استابلایزرها بین 1 تا 50 درصد است و به همین خاطر می توان از آن ها در شرایط سخت و حساس نیز استفاده کرد. اجزای اصلی این ترانس ها عبارتند از موتور سروو، ترانس خودکار، ترانس افزایش دهنده و کاهنده، موتور انتقالی و سیستم کنترلی.

این نوع استابلایزر دارای سیستم حلقوی و برد میکروپروسسوری و تنظیم ولتاژ با دقت ۱می باشد که با سری STB-۱۱ در مدل های تک فاز و مدل های سه فاز با سری STB-۳۳ ارائه می گردد.

این نوع استابلایزرها در رنج وسیع از ۶تا ۸۰در مدلهای تک فاز و سه فاز از ۹تا ۶۰۰ارائه می گردد. (بر روی استابلایزر ها یک SERVOE موتور نصب است که بر اساس ولتاژی که خروجی دارد یک واریاک را می چرخاند تا ولتاژ تنظیم شود. در واقع با نمونه گیری از سطح ولتاژ به صورت مکانیکی ولتاژ خروجی را کنترل می کند. SERVOE موتور ها یک پایه برای دادن پالس PWM دارند و دو پایه برای تغذیه)

استابلایزر استاتیک

برخلاف دو مورد قبلی این استابلایزر هیچ عضو متحرکی ندارد و به جای آن از یک Power Electronic Converter استفاده می کند که می تواند به صورت لحظه به لحظه جریان را کنترل کند و دقت خیلی زیادی هم دارد. در این سیستم از یک ترانس افزاینده و کاهنده، موتور IGBT، میکروکنترلر، میکروپردازنده و DSP استفاده می‌شود.

نصب استبلایزر :

اگر از دستگاه هایی با توان پایین برای مصارف خانگی استفاده می‌کنید نصب استبلایزر به‌سادگی و توسط دفترچه دستگاه قابل انجام است. اما اگر از دستگاه های توان‌ بالاتر استفاده می ‌کنید حتماً از یک متخصص برق و یا نصاب برای نصب و راه اندازی Stablizer  کمک بگیرید چون توان های‌ بالای برق خطرناک می باشند.

محل نصب stablizer  باید تمیز بوده و بدون گرد و غبار باشد، این امر باعث حفظ طول عمر می شود تا عمر کارکرد دستگاه کم نشود. اما اگر محل نصب دارای رطوبت می باشد بهتر است دستگاه را با فاصله 20 الی 50  سانتی‌متر از زمین نصب نمایید.

طرز کار استابلایزر :

طرز کار این وسایل به این شکل است که یک جاروبک ذغالی بر روی یک سطح هسته حلقوی مسی با سرعت زیادی چرخش می کند. این کار باعث می شود ولتاژهای لحظه ای بیش از اندازه حذف شوند یا کاهش شدید داشته باشند.

این اصلاح بر مبنای تغییر تعداد دور سیم پیچ بر روی هسته های حلقوی و استوانه ای است. از خصوصیات مهم این دستگاه ها می توان به پیوستگی خطی و سینوسی کامل بودن ولتاژ خروجی، هماهنگی فازها، دیجیتالی بودن مکانسیم کنترل، بالا بودن توان، بازدهی و دقت و کیفیت آن اشاره کرد.

استابلایزر ولتاژ سری SVC دارای یک الکترو موتور Dc Servo Motor در هر فاز بوده که بر روی ترانس متغیر Variable Transformer Or Variac مونتاژ شده است. به منظور افزایش یا کاهش ولتاژ، میزان القای ترانس با افزایش یا کاهش تعداد دور سیم پیچ بوسیله بازوی متحرک سرو موتور تغییر داده می شود.

سیم پیچ های پیش بینی شده اولیه ترانس بوک بوست (buck/boost) توسط واریابل تغذیه می شود و سیم پیچ ثانویه آن به طور سری بین بازو و منبع انرژی متصل می باشد، به نحوی که ولتاژ مورد نیاز برای شبکه را افزایش یا کاهش می دهددر نتیجه این مجموعه با استفاده از سیستم میکروپروسسوری هوشمند ولتاژ خروجی را تثبیت می کند.

کاربردهای دستگاه :

استفاده خانگی (آپارتمان های مسکونی و اداری به صورت مجزا یا کل واحد جهت حفاظت از کامپیوتر، یخچال و فریزر، تلویزیون، ماکروفر، کولرگازی،  )

محیط های بیمارستان ( اتاق عمل. سی تی اسکن، MRI، سونوگرافی، یونیت های دندان پزشکی، …  )

محیط های صنعتی ( دستگاههای CNC، کوانتومتر، چاپ، بسته بندی، … )

استفاده عمومی ( پمپ آب، آسانسور، تالارها و سالن های نمایش، … )

ایستگاه های مخابراتی، رادیویی، تلویزیونی، ضبط ویدیوئی و …

 

منبع: بیتوته

 

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 14 فروردين 1400ساعت 4:49 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 37 | |


صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد