تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
استابلایزر سه فاز

محافظ برق

استابلایزر سه فاز

استابلایزر سه فاز

محافظت از دستگاه های برقی صنعتی در مقابل نوسانات برق شهری میتواند باعث افزایش طول عمر و بازدهی آن ها شده و در طولانی مدت باعث کاهش هزینه ها میشود. به طور معمول، در دستگاه های صنعتی از برق سه فاز استفاده میشود و متناسب با آن برای محافظت از دستگاه های سه فاز باید از استابلایزر سه فاز استفاده کنید. در این مقاله به تعریف استابلایزر سه فاز میپردازیم و به کاربرد و نحوه نصب استابلایزر سه فاز میپردازیم و در آخر نکاتی را بیان میکنیم که برای خرید استابلایزر باید در نظر بگیرید.

استابلایزر چیست؟

استابلایزر دستگاهیست که با ثابت کردن جریان و ولتاژ و جلوگیری از نوسانات برق شهری میتواند مانع جلوگیری از سوختن قطعات دستگاه های برقی شود. این دستگاه در بین جریان برق و دستگاه برقی قرار میگیرد و با حذف نویزها و ثابت کردن ولتاژ از دستگاه شما محافظت میکند. این دستگاه دارای حداقل دو سیم پیچ با جنس معمولا مسی است که میتواند با استفاده از نیروی مغناطیسی ایجاد شده توسط این سیم پیچ ها اقدام به تغییر ولتاژ برق کند. در برخی از استابلایزرهای جدید یک میکروپروسسور استفاده شده است که نوسان و مقدار آن را به سرعت تشخیص داده و محاسبه می کند و سپس در لحظه اقدام به اصلاح ولتاژ کند.

برق سه فاز چیست و چگونه کار میکند؟

برق سه فاز نوعی از جریان متناوب(AC) است که انتقال قدرت را با سه فاز انجام میدهد یا توسط ژنراتورهای سه فاز تولید میشود.

برق سه فاز روش پیش فرض انتقال قدرت الکتریکی از منبع به شبکه های توزیع برق و پست های برق است. دلیل استفاده از برق سه فاز برای انتقال قدرت، بصرفه بودن آن برای این امر است زیرا برق سه فاز سه برابر برق تک فاز انتقال انرژی انجام میدهد.

برق سه فاز در زمان انتقال فاقد نول است اما در هنگام اتصال به شبکه ی توزیع برق شهری یک نول به آن اضافه میشود تا برای مصارفی مانند لوازم خانگی که با برق تک فاز شهری(یک فاز و نول) کار میکنند مورد استفاده قرار گیرد سیم نول معمولا با رنگ سیاه نمایش داده میشود.

برق سه فاز بدون در نظر گرفتن سیم ارت دارای سه سیم است که به صورت زیر هستند:

  • سیم فاز اول که R. نام دارد که طبق استاداردهای بین المللی با رنگ قرمز و طبق استاندارد چینی با رنگ زرد نمایش داده میشود.
  • سیم فاز دوم که S. نام دارد که طبق استاداردهای بین المللی با رنگ زرد و طبق استاندارد چینی با رنگ سبز نمایش داده میشود.
  • سیم فاز سوم که R. نام دارد که طبق استاداردهای بین المللی با رنگ آبی و طبق استاندارد چینی با رنگ قرمز نمایش داده میشود.

پتانسیل هر کدام از این سیم ها برابر 220 ولت است و هر کدامل از این سیم ها با سیم نول اختلاف ولتاژ 220 ولتی دارند و هرکدامشان با یکدیگر اختلاف ولتاژ 380 ولتی دارند. دلیل وجود این اختلاف ولتاژ وجود اختلاف فاز 1/3 دوره ی تناوبی(120 درجه) میان نوسانات جریان متناوب هر کدام از این سیم هاست. شکل زیر نشان دهنده ی این اختلاف است:

این اختلاف فاز موجب میشود که مقدار انتقال انرژی کاملا ثابت باشد. از این ویژگی میتوان برای استفاده در خطوط انتقال قدرت برای انتقال انرژی به صورت ثابت استفاده کرد. همچنین با استفاده از این سه فاز میتوان یک نیروی مغناطیسی ایجاد کرد که میتوان از آن برای راه اندازی موتورهای الکتریکی، کوره های القایی، سیستم های تهویه، پمپ آب و آسانسور در مراکز صنعتی، تجاری و مسکونی استفاده کرد.

استابلایزر سه فاز چه ویژگی هایی دارد؟

استابلایزر یا ترانس اتوماتیک سه فاز مخصوص سیستم های سه فاز طراحی شده اند میتوانند نوسان ولتاژ برق سه فاز در دامنه ی 280 تا 450 ولت را اصلاح کرده و با خطای یک درصد در ولتاژ 380 ولت نگاه دارد. این استابلایزرها معمولا از سه اتوترانس تشکیل شده اند که وظیفه یآن ها اصلاح ولتاژ است. استابلایزرهای سه فاز میتوانند از دو تکنولوژی رله ای و سرووموتری استفاده کنند که مدل رله ای سرعت اصلاح بالاتر و هزینه نگهداری پایینتری دارد و مدل سرووموتوری دقت بالاتری در اصلاح ولتاژ دارد. استابلایزرهای سه فاز قادر هستند جریان های بسیار بالا را از خود عبور دهند و برای دستگاه هایی با توان مصرفی بالا مناسبند.

استابلایزرهای سه فاز با سیم نول و بدون سیم نول تولید میشوند که البته نوع بدون سیم نول خیلی معمول نیست زیرا مدل های دارای سیم نول میتوانند علاوه بر این که ولتاژ برق 380 ولتی را به مصرف کننده ارائه دهند، با اتصال هر فاز به نول میتوانند ولتاژ 220 ولتی را نیز به مصرف کننده ارائه دهند و از این لحاظ دارای انعطاف بیشتری نسبت به مدل های بدون سیم نول هستند. همچنین وجود سیم نول برای به کار گیری نمایشگرهای استابلایزر لازم است.

کاربرد استابلایزر سه فاز

استابلایزر سه فاز را میتوان برای تمامی سیستم های سه فاز مانند الکتروموتورهای سه فاز، کوره های القایی، دستگاه های چاپ، دستگاه های بسته بندی، CLC، سیستم های خنک کنند ه ی بزرگ و سیستم های پزشکی و لیزر استفاده کرد.

استفاده به عنوان استابلایزر تک فاز

همانطور که گفته شد میتوان با اتصال هر فاز یک استابلایزر سه فاز به سیم نول میتوان آن را به یک استابلایزر سه فاز تبدیل کرد و به آن سه دستگاه مجازا را متصل کرد. نکته ای که حائز اهمیت است این است که مقدار جریان عبوری و توان دستگاه خود را بسنجیم و ببینیم که آیا جریان و توان هر فاز استابلایزر به جریان و توان دستگاه ما میرسد یا خیر. همچنین برای اتصال سه دستگاه جداگانه بهتر است که آن را به یک فاز کنترل متصل کنید.

سخن پایانی

استابلایزرهای سه فاز روشی بصرفه و تضمینی برای افزایش طول عمر و بازدهی دستگاه های برقی شماست. برای انتخاب استابلایزر مناسب بهتر است بر حسب نیازتان به مقدار جریان مورد نیاز و توان دستگاه هایتان توجه کنید. در صورت انتخاب استابلایزر مناسبتان و جهت تمایل به خرید به برندی که میخواهید از آن استابلایزر تهیه کنید توجه کنید و حتما گارانتی و خدمات پس از فروش آن را در نظر بگیرید. علاوه بر این اگر میخواهید استابلایزر سه فاز را برای دستگاه های تک فاز استفاده کنید بهتر است به فکر استابلایزر های تک فاز جداگانه برای آن ها باشید. زیرا در صورت قطع برق در یک فاز، استابلایزر سه فاز به کلی خاموش می شود و برق دودستگاه متصل دیگر را نیز قطع میکند. در حالی که اگر استابلایزرها را جداگانه تهیه کنیم این اتفاق نمی افتد و دو دستگاه دیگری که با استابلایزرهای جداگانه متصل کرده اید به کار خود ادامه میدهند. اما اگر به دنبال استابلایزر با ولتاژ 380 ولت برای دستگاه های سه فاز خود هستید، استابلایزر سه فاز بهترین راه چاره است.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 15 خرداد 1400ساعت 2:53 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 33 | |