تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
تفاوت تکنولوژی استابلایزرهای مختلف

محافظ برق

تفاوت تکنولوژی استابلایزرهای مختلف

تفاوت تکنولوژی استابلایزرهای مختلف

اولین قدم برای محافظت از لوازم برقی گران شما تهیه ی یک استابلایزر است. استابلایزر میتواند نوسانات برق ورودی را اصلاح کرده و برق متناوب شهری را با ولتاژ ثابت در خروجی به ما تحویل دهد. استابلایزرها بر اساس تکنولوژی ساخت سه نوع دارند که ما در این مقاله به بررسی این سه نوع استابلایزر و ویژگی ها و مزایا و معایب هر کدام میپردازیم و ونحوه ی کار هر کدام را توضیح میدهیم و سپس می گوییم که هر کدام برای چه نوع لوازم برقی ای مناسب هستند.

  1. استابلایزر رله ای

    اولین تکنولوژی ای که با آن استابلایزرها پا به عرصه ی وجود نهادند استابلایزرهای رله ای بودند. استابلایزرهای رله ای ارزانترین نوع استابلایزرهاست و برای مصارف عمومی مانند وسایل خانگی مناسب است.

    • نحوه کار استابلایزر رله ای

      همانطور که از اسم آن مشخص است استابلایزر رله ای دارای یک مدار با چند رله و ترانزیستور است. مدار ولتاژ ورودی را با ولتاژ مورد نظر ما مقایسه میکند . در صورتی که ولتاژ ورودی انحراف زیادی داشته باشد مدار رله ای را که به ولتاژ دلخواه نزدیکتر است به خروجی متصل میکند. اگر یک استابلایزر رله ای داشته باشید صدای کلیکی از آن می آید که نشان دهنده ی این تغییر رله در خروجی است.

    • کاربردهای استابلایزر رله ای

      استابلایزر رله ای نوسانات ولتاژ را به صورت step های 10 تا 20 ولتی با خطای 10 تا 20 درصدی اصلاح میکند. این ویژگی این دستگاه را برای وسایلی مناسب میکند که نوسانات کم ولتاژ به آن ها آسیبی نمیرساند اما حتما باید از نوسانات بزرگتر ولتاژ در امان باشند زیرا هزینه تعویض قطعات آن ها یا جایگزینی کل دستگاه ها میتواند هزینه بر باشد. به همین دلیل، این استابلایزر وسیله ای مناسب برای محافظت از لوازم برقی با استفاده های عمومی مانند لوازم خانگی نظیر تلویزیون، یخچال و ماشین لباسشویی، دوربین های CCTV، پرینتر و کامپیوتر است.

    •  مزایای استابلایزر رله ای

      به دلیل این که استابلایزر رله ای صرفا از چند رله و ترانزیستور تشکیل شده است این استابلایزر بسیار نسبت به انواع دیگر استابلایزر کوچکتر و سبک تر است. همچنین به همین دلیل، قیمت استابلایزر رله ای و هزینه نگهداری از آن نیز پایین است زیرا اگر در طول زمان رله ها و ترانزیستورها آسیب ببینند تعویض رله ها و ترانزیستورها هزینه ی بالایی نخواهد داشت.

    •  معایب استابلایزر رله ای

      همانطور که گفته شد استابلایزر رله ای ولتاژ را به صورت step اصلاح میکند که درصد خطای 10 تا 20 درصدی را به دنبال دارد. این مقدار خطا میتواند برای وسایل بسیار حساس مقدار زیادی باشد. همچنین سرعت واکنش این استابلایزر از دیگر انواع استابلایزر به نسبت پایینتر است.

  2.  استابلایزر سرووموتوری

    استابلایزر سرووموتوری یک تکنولوژی جدیدتر نسبت به تکنولوژی رله ای است. این تکنولوژی برای افزایش دقت و سرعت استابلایزرها در اصلاح ولتاژ طراحی شده است.

    • نحوه کار استابلایزر سرووموتوری

      استابلایزر سرووموتوری دارای یک موتور سروو، یک جاروبک و یک مدار کنترل یا یک میکروپروسسور است. استابلایزر ولتاژ ورودی را دریافت میکند و در صورتی که دارای نوسان باشد مدار یا میکروپروسسور آن را نشیخص میدهد و مقدار تغییری که ولتاژ باید داشته باشد را محاسبه کرده و مقدار آن را به درایو موتور سروو میدهد. موتور سروو جاروبک را تکان داده و آن را به اندازه ای که ولتاژ را ثابت نگه دارد تنظیم میکند.

    • مزایای استابلایزر سرووموتوری

      همانطور که گفته شد استابلایزر سرووموتوری با سرعت و دقت بالا ولتاژ را تنظیم میکند. دقت استابلایزر سرووموتوری برابر با 1 درصد و سرعت واکنش آن نسبت به نوسانات در چند میلی ثانیه است.

    •   کاربرد های استابلایزر سرووموتوری

      استابلایزر سرووموتوری دقت بسیار بالایی در اصلاح ولتاژ دارد (کمتر از یک درصد خطا) و همچنین سرعت واکنش آن بسیار بالاست. به همین دلیل این استابلایزر برای دستگاه هایی که حساسیت بالایی دارند بسیار مناسب است. این دستگاه ها شامل ابزارآلات آزمایشگاهی، پزشکی و وسایل دندانپزشکی و... است. هر چه هزینه ی خرید یک دستگاه بالاتر باشد قطعات آن نیز به نوسانات حساستر هستند پس هوشمندانه است که برای دستگاه های گران خود حتما از استابلایزر سرووموتوری استفاده کنید.

    • معایب استابلایزر سرووموتوری

      با وجود این که استابلایزر سرووموتوری قابلیت های بالایی دارد قیمت استابلایزر سرووموتوری نسبتا بالا است. همچنین هزینه نگهداری از ان نیز بالاست زیرا مثلا در صورت خرابی موتور سروو به تنهایی هزینه تعمیر یا جایگزینی آن میتواند بسیار بالا باشد. از طرفی جاروبک و یا ذغال داخل آن نیز دچار ساییدگی میشود و باید بعد از مدتی آن را تعویض کرد.

  3. استابلایزر استاتیکی

    استابلایزر استاتیکی به استابلایزری گفته میشود که هیچگونه قطعه ی حرکتی ندارد به همین دلیل قطعات آن کمتر دچار خرابی و یا ساییدگی میشوند و این باعث میشود که عمر استابلایزر استاتیکی از نواع استابلایزر های دیگر بیشتر باشد و هزینه تعمیرات آن از انواع استابلایزرهای دیگر کمتر میشود.

    •  نحوه کار استابلایزر استایتیکی

      زمانی که نوسان ولتاژ بالا برود میکرو کنترلر به آی جی بی تی دستور میدهد که ولتاژ را جبرن کند. یعنی اگر ولتاژ پایین بود به اندازه تفاوت ولتاژ با ولتاژ معیار را توسط ترانس باک بوست تولید و هم فاز با برق شهری میکند تا ولتاژ در برایند افزایش یابد و اگر ولتاژ بالا بود مقدار تفاوت را در فاز مخالف برق ورودی میکند تا ولتاژ در برایند کاهش یابد.

    •  کاربرد استابلایزر استاتیکی

      استابلایزر استاتیکی به دلیل دقت و سرعت بالایی که دارد همانند استابلایزر سرووموتوری مناسب برای تجهیزات حساس الکتریکی مانند تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی و دندان پزشکی است.

       مزایای استابلایزر استاتیک

      استابلایزر استاتیک دقت و سرعت بالایی دارد و همچنین به دلیل استاتیک بودن تمام قطعات آن و عدم حرکت هیچ یک از آن ها این نوع استابلایز بسیار دیر خراب میشود و هزینه تعمیرات و نگهداری ان بسیار پایین است.

    • معایب استابلایزر استاتیک

      تولید کننده های زیادی استابلایزر استاتیک در داخل کشور تولید نمیکنند شاید مهمترین تولید کننده ی استابلایزر استاتیک شرکت پرنیک با سری استابلایزر فوق دقیق پرنیک باشد.

سخن آخر

در این مقاله بررسی تکنولوژی استابلایزرها و نحوه کارکرد و مزایا و معایبی که دارند صحبت کردیم. عدم انتخاب درست استابلایزر مناسب برای کار و یا خانه خود میتواند به دستگاه های شما آسیب برساند و یا در صورت خرید یک استابلایزر با هزینه ی بالا صرفا پول خود را دور بریزید شما بهتر است با مشورت از افرادی که متخصص در زمینه فروش این محصولات هستند بهترین استابلایزر ها را متناسب با نیاز خود انتحاب کنید.

 

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 26 خرداد 1400ساعت 19:12 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 45 | |