تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
محافظ برق

محافظ برق

فروشگاه آمازون گو چیست و چگونه کار می کند؟

فروشگاه آمازون گو چیست و چگونه کار می کند؟ 

آمازون گو فروشگاه فیزیکی آمازون، برخلاف سایر فروشگاه‌های فیزیکی فاقد صندوق است و پس از برداشتن اجناس می‌توان از فروشگاه خارج شد.

کمپانی‌های بزرگ همواره در پی یافتن روش‌های جدیدی برای فروش محصولات خود هستند. کمپانی آمازون به یک‌باره در آذرماه سال جاری فروشگاه فیزیکی خود را با نام Amazon Go افتتاح کرد که روش خرید در آن نظر بسیاری را جلب کرد و بسیاری را وادار به تحسین ایده‌ی به کار گرفته‌شده توسط آمازون کرد.

همان‌طور که اشاره کردیم، کمپانی آمازون فروشگاهی فیزیکی برای خرید انواع محصولات روزمره در شهر سیاتل ایالت واشنگتن افتتاح کرد که با استفاده از آن کاربران می‌توانند به‌جای مراجعه به وب‌سایت آمازون، راهی فروشگاه شوند و مایحتاج خود را با روشی که همه می‌شناسیم، خریداری کنند؛ اما نکته‌ای که در مورد فروشگاه Amazon Go وجود دارد و آن را از سایر فروشگاه‌های فیزیکی موجود متمایز می‌کند، نبود صندوق‌دار در مسیر منتهی به در خروج در این فروشگاه‌ها است. به بیان ساده‌تر در فروشگاه‌ Amazon Go افراد وارد فروشگاه می‌شوند و پس از برداشتن اقلام مورد نظر خود، بدون پرداخت مبلغی در زمان خروج، به‌سرعت فرایند خرید را انجام می‌دهند و فروشگاه را ترک می‌کنند. آمازون این روش خرید را از آمازون گو با نام Just Walk Out توصیف و معرفی کرده است.

روش خرید از آمازون چگونه است؟

آمازون فروشگاه فیزیکی جدید خود را با عنوان روشی جدید برای خرید بدون نیاز به چک شدن در زمان خروج توصیف کرده است. همان‌طور که اشاره کردیم، زمانی که به آمازون گو مراجعه کردید، پس از انتخاب اقلام مورد نظر خود، دیگر نیاز به ایستادن در جلوی میز صندوق‌دار یا صف ایجادشده برای آن ندارید و می‌توانید به‌سرعت از فروشگاه خارج شوید.

آمازون اعلام کرده است که کار روی ایده‌ی این فروشگاه را چهار سال پیش آغاز کرده و هدف از آن درنوردیدن مرزهای جدیدی از بینایی ماشین و یادگیری ماشین به‌منظور ایجاد روشی است که با استفاده از آن کاربران می‌توانند به‌راحتی با ورود به فروشگاه، هر آنچه می‌خواهند خریداری و محل فروشگاه را بدون تشریفات و اقدامات دیگر ترک کنند. آمازون از فناوری‌هایی استفاده کرده است که در خودروهای هوشمند نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ از جمله‌ی این فناوری‌ها می‌توان به بینایی ماشین، یادگیری عمیق و استفاده ترکیبی از سنسور‌ها اشاره کرد.

تکنولوژی توسعه‌یافته توسط آمازون برای کنترل فروشگاه، این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان محصولی را که از قفسه برداشته‌ می‌شود یا در قفسه قرار می‌گیرد، ردیابی کرد. سیستم مورد نظر با ردیابی محصول، آن را به حساب مجازی خریداری که کالا را برداشته است، اضافه می‌کند. زمانی که فروشگاه را به همراه اجناسی که برداشته‌اید، ترک می‌کنید، آمازون هزینه‌ی کل خرید انجام‌شده را در حساب کاربری آمازون اعمال و فاکتور خرید را برای شما ارسال می‌کند.

چه اجناسی را می‌توان از آمازون گو خرید؟

آمازون لیستی از اقلامی که می‌توان از آمازون گو تهیه کرد، اعلام کرده که شامل مواردی نظیر صبحانه‌، ناهار، شام و میان وعده است و توسط آشپزهای کارکشته و رستوران‌ها و نانوایی‌های شناخته‌شده آماده می‌شود. اقلام مصرفی دیگر نظیر نان، شیر، پنیر و شکلات‌های دست‌ساز را نیز می‌توان در فروشگاه آمازون پیدا کرد.

آمازون گو چگونه کار می‌کند؟

اپلیکیشن Amazon Go

برای استفاده از فروشگاه آمازون گو باید یک حساب کاربری آمازون داشته باشید تا پس از نصب اپلیکیشن Amazon Go روی گوشی هوشمندتان، از طریق اپلیکیشن به حساب کاربری خود وارد شوید. هرچند آمازون دقیقا اعلام نکرده است که از چه گوشی‌های هوشمندی پشتیبانی می‌کند؛ اما به نظر می‌رسد آخرین گوشی‌های هوشمند اندروید و iOS قابلیت استفاده از این اپلیکیشن دارند. بر اساس ویدیویی که آمازون منتشر کرده است و می‌توانید آن را در بالا مشاهده کنید، کاربران پس از ورود به فروشگاه اپلیکیشن مورد نظر را اجرا می‌کنند و آن را جلوی اسکنری قرار می‌دهند که پس از اسکن، مجوز ورود به فروشگاه را از طریق گیت‌های تعبیه‌شده صادر می‌کند.

پس از ورود به فروشگاه دیگر نیازی به گوشی هوشمند نیست و می‌توان خرید را آغاز کرد. همان‌طور که در ویدیو مشاهده می‌کنید، شماری از خریداران، کیف‌دستی‌هایی با برند آمازون گو در دست دارند، در حالی که شماری دیگر فاقد این کیف‌دستی هستند. خریداران بعضا اجناس مورد نیاز خود را برمی‌دارند یا با کنترل ویژگی‌های یک قلم کالا، منصرف می‌شوند و آن را سر جای خود قرار می‌دهند. پس از انتخاب کالاهای مورد نیاز، کاربران محل را ترک می‌کنند. حتی شماری از خریداران، کالاهایی نظیر خوراکی‌ها را پس از برداشتن از قفسه، در داخل فروشگاه و بدون نیاز به خروج، درون محل آمازون گو مصرف می‌کنند.

با توجه به اطلاعاتی که می‌توان از تصاویر ثبت‌شده از اپلیکیشن آمازون گو روی گوشی هوشمند مشاهده کرد، در وسط صفحه QRCode مربوط برای ورود به فروشگاه رؤیت می‌شود و در بالا می‌توان تب‌های مختلف نظیر لیست خرید، بیشتر، درباره‌ی فروشگاه و کلید را مشاهده کرد.

فناوری Just Walk Out

آمازون در فروشگاه خود از ترکیب فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی، بینایی ماشین و همچنین داده‌های برگرفته از سنسور‌های متعدد استفاده می‌کند تا از این طریق مشتریان در ازای اجناسی که انتخاب می‌کنند، پرداخت داشته باشند. آمازون با استفاده از دوربین‌های تعبیه‌شده در فروشگاه، کاربران را تعقیب می‌کند تا از این طریق، آمار اجناس خریداری‌شده را به‌دقت ثبت کند.

آمازون در ابتدای سال 2015 میلادی پتنتی به ثبت رساند که در آن می‌توان جزئیات بیشتری در مورد فناوری به‌کاررفته در فروشگاه آمازون گو مشاهده کرد. در این پتنت نیز به این نکته اشاره شده است که در این فروشگاه با استفاده از دوربین، فناوری RFID و همچنین گوشی هوشمند کاربران، هر خریدار شناسایی‌ می‌شود و همچنین اجناس انتخاب‌شده نیز دقیقا مشخص می‌شوند.

دوربین‌های به‌کاررفته در داخل آمازون گو، علاوه بر شناسایی اجناسی که کاربر از قفسه‌ها برمی‌دارد، قادر است چهره‌ی او را شناسایی و در مورد قد و وزن کاربر نیز اطلاعاتی دریافت کند. این اطلاعات شامل تصویر کاربر، نام کاربری و رمز عبور و تاریخچه‌ی خرید وی و ... هستند.

آمازون هنوز جزئیات زیادی در خصوص فروشگاه آمازون گو ارائه نکرده است و با وجود ثبت پتنت در این خصوص، داده‌های زیادی در این مورد در دست نیست.

آیا آمازون درصدد افزایش تعداد فروشگاه‌های آمازون گو است؟

بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، آمازون امیدوار است بیش از 2000 فروشگاه آمازون گو را در سراسر آمریکا افتتاح کند و در اختیار خریداران قرار دهد. این فروشگاه‌ها از متدهای مختلفی پیروی خواهند کرد تا از این طریق آمازون قادر باش به رقابت با کمپانی‌هایی نظیر وال‌مارت و تارگت بپردازد.

شنیده‌ها نشان از این دارند که در کنار فروشگاه آمازون گو شهر سیاتل، این کمپانی در نظر دارد دو فروشگاه با قابلیت عبور از طریق خودرو نیز در شهر سیاتل افتتاح کند. با استفاده از این فروشگاه‌ها، کاربران می‌توانند در درون خودروی خود بنشینند و با انتخاب اجناس مورد نیاز، بدون معطلی فروشگاه را ترک کند. در فروشگاه‌های موسوم به Drive0Thru، کاربران می‌توانند از طریق گجت‌های خود به‌صورت آنلاین سفارش خود را انجام دهند و سپس با مراجعه به آمازون گو بدون نیاز به پیاده شدن، اجناس را خریداری کنند.

آمازون در آینده چه خواهد کرد؟

آمازون گو هم‌اکنون در فاز بتا قرار دارد و تنها کارمندان آمازون قادر به استفاده از این فروشگاه هستند، اما انتظار می‌رود پس از رفع نواقص و مشکلات، آمازون گو برای استفاده‌ی عموم آزاد شود. فروشگاه آمازون گو را باید راه‌حلی برای پایان دادن به سرقت از فروشگاه‌ها خواند، چراکه با توجه به شناسایی کاربر در زمان ورود به آمازون گو، در صورت برداشتن هر جنسی از قفسه‌ها، کاربر در زمان خروج دوباره شناسایی می‌شود و در نتیجه اقلامی که برداشته است، از حساب وی کسر خواهد شد.

منبع: زومیت

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 1 تير 1400ساعت 13:57 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 38 | |

تفاوت تکنولوژی استابلایزرهای مختلف

تفاوت تکنولوژی استابلایزرهای مختلف

اولین قدم برای محافظت از لوازم برقی گران شما تهیه ی یک استابلایزر است. استابلایزر میتواند نوسانات برق ورودی را اصلاح کرده و برق متناوب شهری را با ولتاژ ثابت در خروجی به ما تحویل دهد. استابلایزرها بر اساس تکنولوژی ساخت سه نوع دارند که ما در این مقاله به بررسی این سه نوع استابلایزر و ویژگی ها و مزایا و معایب هر کدام میپردازیم و ونحوه ی کار هر کدام را توضیح میدهیم و سپس می گوییم که هر کدام برای چه نوع لوازم برقی ای مناسب هستند.

  1. استابلایزر رله ای

    اولین تکنولوژی ای که با آن استابلایزرها پا به عرصه ی وجود نهادند استابلایزرهای رله ای بودند. استابلایزرهای رله ای ارزانترین نوع استابلایزرهاست و برای مصارف عمومی مانند وسایل خانگی مناسب است.

    • نحوه کار استابلایزر رله ای

      همانطور که از اسم آن مشخص است استابلایزر رله ای دارای یک مدار با چند رله و ترانزیستور است. مدار ولتاژ ورودی را با ولتاژ مورد نظر ما مقایسه میکند . در صورتی که ولتاژ ورودی انحراف زیادی داشته باشد مدار رله ای را که به ولتاژ دلخواه نزدیکتر است به خروجی متصل میکند. اگر یک استابلایزر رله ای داشته باشید صدای کلیکی از آن می آید که نشان دهنده ی این تغییر رله در خروجی است.

    • کاربردهای استابلایزر رله ای

      استابلایزر رله ای نوسانات ولتاژ را به صورت step های 10 تا 20 ولتی با خطای 10 تا 20 درصدی اصلاح میکند. این ویژگی این دستگاه را برای وسایلی مناسب میکند که نوسانات کم ولتاژ به آن ها آسیبی نمیرساند اما حتما باید از نوسانات بزرگتر ولتاژ در امان باشند زیرا هزینه تعویض قطعات آن ها یا جایگزینی کل دستگاه ها میتواند هزینه بر باشد. به همین دلیل، این استابلایزر وسیله ای مناسب برای محافظت از لوازم برقی با استفاده های عمومی مانند لوازم خانگی نظیر تلویزیون، یخچال و ماشین لباسشویی، دوربین های CCTV، پرینتر و کامپیوتر است.

    •  مزایای استابلایزر رله ای

      به دلیل این که استابلایزر رله ای صرفا از چند رله و ترانزیستور تشکیل شده است این استابلایزر بسیار نسبت به انواع دیگر استابلایزر کوچکتر و سبک تر است. همچنین به همین دلیل، قیمت استابلایزر رله ای و هزینه نگهداری از آن نیز پایین است زیرا اگر در طول زمان رله ها و ترانزیستورها آسیب ببینند تعویض رله ها و ترانزیستورها هزینه ی بالایی نخواهد داشت.

    •  معایب استابلایزر رله ای

      همانطور که گفته شد استابلایزر رله ای ولتاژ را به صورت step اصلاح میکند که درصد خطای 10 تا 20 درصدی را به دنبال دارد. این مقدار خطا میتواند برای وسایل بسیار حساس مقدار زیادی باشد. همچنین سرعت واکنش این استابلایزر از دیگر انواع استابلایزر به نسبت پایینتر است.

  2.  استابلایزر سرووموتوری

    استابلایزر سرووموتوری یک تکنولوژی جدیدتر نسبت به تکنولوژی رله ای است. این تکنولوژی برای افزایش دقت و سرعت استابلایزرها در اصلاح ولتاژ طراحی شده است.

    • نحوه کار استابلایزر سرووموتوری

      استابلایزر سرووموتوری دارای یک موتور سروو، یک جاروبک و یک مدار کنترل یا یک میکروپروسسور است. استابلایزر ولتاژ ورودی را دریافت میکند و در صورتی که دارای نوسان باشد مدار یا میکروپروسسور آن را نشیخص میدهد و مقدار تغییری که ولتاژ باید داشته باشد را محاسبه کرده و مقدار آن را به درایو موتور سروو میدهد. موتور سروو جاروبک را تکان داده و آن را به اندازه ای که ولتاژ را ثابت نگه دارد تنظیم میکند.

    • مزایای استابلایزر سرووموتوری

      همانطور که گفته شد استابلایزر سرووموتوری با سرعت و دقت بالا ولتاژ را تنظیم میکند. دقت استابلایزر سرووموتوری برابر با 1 درصد و سرعت واکنش آن نسبت به نوسانات در چند میلی ثانیه است.

    •   کاربرد های استابلایزر سرووموتوری

      استابلایزر سرووموتوری دقت بسیار بالایی در اصلاح ولتاژ دارد (کمتر از یک درصد خطا) و همچنین سرعت واکنش آن بسیار بالاست. به همین دلیل این استابلایزر برای دستگاه هایی که حساسیت بالایی دارند بسیار مناسب است. این دستگاه ها شامل ابزارآلات آزمایشگاهی، پزشکی و وسایل دندانپزشکی و... است. هر چه هزینه ی خرید یک دستگاه بالاتر باشد قطعات آن نیز به نوسانات حساستر هستند پس هوشمندانه است که برای دستگاه های گران خود حتما از استابلایزر سرووموتوری استفاده کنید.

    • معایب استابلایزر سرووموتوری

      با وجود این که استابلایزر سرووموتوری قابلیت های بالایی دارد قیمت استابلایزر سرووموتوری نسبتا بالا است. همچنین هزینه نگهداری از ان نیز بالاست زیرا مثلا در صورت خرابی موتور سروو به تنهایی هزینه تعمیر یا جایگزینی آن میتواند بسیار بالا باشد. از طرفی جاروبک و یا ذغال داخل آن نیز دچار ساییدگی میشود و باید بعد از مدتی آن را تعویض کرد.

  3. استابلایزر استاتیکی

    استابلایزر استاتیکی به استابلایزری گفته میشود که هیچگونه قطعه ی حرکتی ندارد به همین دلیل قطعات آن کمتر دچار خرابی و یا ساییدگی میشوند و این باعث میشود که عمر استابلایزر استاتیکی از نواع استابلایزر های دیگر بیشتر باشد و هزینه تعمیرات آن از انواع استابلایزرهای دیگر کمتر میشود.

    •  نحوه کار استابلایزر استایتیکی

      زمانی که نوسان ولتاژ بالا برود میکرو کنترلر به آی جی بی تی دستور میدهد که ولتاژ را جبرن کند. یعنی اگر ولتاژ پایین بود به اندازه تفاوت ولتاژ با ولتاژ معیار را توسط ترانس باک بوست تولید و هم فاز با برق شهری میکند تا ولتاژ در برایند افزایش یابد و اگر ولتاژ بالا بود مقدار تفاوت را در فاز مخالف برق ورودی میکند تا ولتاژ در برایند کاهش یابد.

    •  کاربرد استابلایزر استاتیکی

      استابلایزر استاتیکی به دلیل دقت و سرعت بالایی که دارد همانند استابلایزر سرووموتوری مناسب برای تجهیزات حساس الکتریکی مانند تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی و دندان پزشکی است.

       مزایای استابلایزر استاتیک

      استابلایزر استاتیک دقت و سرعت بالایی دارد و همچنین به دلیل استاتیک بودن تمام قطعات آن و عدم حرکت هیچ یک از آن ها این نوع استابلایز بسیار دیر خراب میشود و هزینه تعمیرات و نگهداری ان بسیار پایین است.

    • معایب استابلایزر استاتیک

      تولید کننده های زیادی استابلایزر استاتیک در داخل کشور تولید نمیکنند شاید مهمترین تولید کننده ی استابلایزر استاتیک شرکت پرنیک با سری استابلایزر فوق دقیق پرنیک باشد.

سخن آخر

در این مقاله بررسی تکنولوژی استابلایزرها و نحوه کارکرد و مزایا و معایبی که دارند صحبت کردیم. عدم انتخاب درست استابلایزر مناسب برای کار و یا خانه خود میتواند به دستگاه های شما آسیب برساند و یا در صورت خرید یک استابلایزر با هزینه ی بالا صرفا پول خود را دور بریزید شما بهتر است با مشورت از افرادی که متخصص در زمینه فروش این محصولات هستند بهترین استابلایزر ها را متناسب با نیاز خود انتحاب کنید.

 

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 26 خرداد 1400ساعت 19:12 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 49 | |

استابلایزر سه فاز

استابلایزر سه فاز

محافظت از دستگاه های برقی صنعتی در مقابل نوسانات برق شهری میتواند باعث افزایش طول عمر و بازدهی آن ها شده و در طولانی مدت باعث کاهش هزینه ها میشود. به طور معمول، در دستگاه های صنعتی از برق سه فاز استفاده میشود و متناسب با آن برای محافظت از دستگاه های سه فاز باید از استابلایزر سه فاز استفاده کنید. در این مقاله به تعریف استابلایزر سه فاز میپردازیم و به کاربرد و نحوه نصب استابلایزر سه فاز میپردازیم و در آخر نکاتی را بیان میکنیم که برای خرید استابلایزر باید در نظر بگیرید.

استابلایزر چیست؟

استابلایزر دستگاهیست که با ثابت کردن جریان و ولتاژ و جلوگیری از نوسانات برق شهری میتواند مانع جلوگیری از سوختن قطعات دستگاه های برقی شود. این دستگاه در بین جریان برق و دستگاه برقی قرار میگیرد و با حذف نویزها و ثابت کردن ولتاژ از دستگاه شما محافظت میکند. این دستگاه دارای حداقل دو سیم پیچ با جنس معمولا مسی است که میتواند با استفاده از نیروی مغناطیسی ایجاد شده توسط این سیم پیچ ها اقدام به تغییر ولتاژ برق کند. در برخی از استابلایزرهای جدید یک میکروپروسسور استفاده شده است که نوسان و مقدار آن را به سرعت تشخیص داده و محاسبه می کند و سپس در لحظه اقدام به اصلاح ولتاژ کند.

برق سه فاز چیست و چگونه کار میکند؟

برق سه فاز نوعی از جریان متناوب(AC) است که انتقال قدرت را با سه فاز انجام میدهد یا توسط ژنراتورهای سه فاز تولید میشود.

برق سه فاز روش پیش فرض انتقال قدرت الکتریکی از منبع به شبکه های توزیع برق و پست های برق است. دلیل استفاده از برق سه فاز برای انتقال قدرت، بصرفه بودن آن برای این امر است زیرا برق سه فاز سه برابر برق تک فاز انتقال انرژی انجام میدهد.

برق سه فاز در زمان انتقال فاقد نول است اما در هنگام اتصال به شبکه ی توزیع برق شهری یک نول به آن اضافه میشود تا برای مصارفی مانند لوازم خانگی که با برق تک فاز شهری(یک فاز و نول) کار میکنند مورد استفاده قرار گیرد سیم نول معمولا با رنگ سیاه نمایش داده میشود.

برق سه فاز بدون در نظر گرفتن سیم ارت دارای سه سیم است که به صورت زیر هستند:

  • سیم فاز اول که R. نام دارد که طبق استاداردهای بین المللی با رنگ قرمز و طبق استاندارد چینی با رنگ زرد نمایش داده میشود.
  • سیم فاز دوم که S. نام دارد که طبق استاداردهای بین المللی با رنگ زرد و طبق استاندارد چینی با رنگ سبز نمایش داده میشود.
  • سیم فاز سوم که R. نام دارد که طبق استاداردهای بین المللی با رنگ آبی و طبق استاندارد چینی با رنگ قرمز نمایش داده میشود.

پتانسیل هر کدام از این سیم ها برابر 220 ولت است و هر کدامل از این سیم ها با سیم نول اختلاف ولتاژ 220 ولتی دارند و هرکدامشان با یکدیگر اختلاف ولتاژ 380 ولتی دارند. دلیل وجود این اختلاف ولتاژ وجود اختلاف فاز 1/3 دوره ی تناوبی(120 درجه) میان نوسانات جریان متناوب هر کدام از این سیم هاست. شکل زیر نشان دهنده ی این اختلاف است:

این اختلاف فاز موجب میشود که مقدار انتقال انرژی کاملا ثابت باشد. از این ویژگی میتوان برای استفاده در خطوط انتقال قدرت برای انتقال انرژی به صورت ثابت استفاده کرد. همچنین با استفاده از این سه فاز میتوان یک نیروی مغناطیسی ایجاد کرد که میتوان از آن برای راه اندازی موتورهای الکتریکی، کوره های القایی، سیستم های تهویه، پمپ آب و آسانسور در مراکز صنعتی، تجاری و مسکونی استفاده کرد.

استابلایزر سه فاز چه ویژگی هایی دارد؟

استابلایزر یا ترانس اتوماتیک سه فاز مخصوص سیستم های سه فاز طراحی شده اند میتوانند نوسان ولتاژ برق سه فاز در دامنه ی 280 تا 450 ولت را اصلاح کرده و با خطای یک درصد در ولتاژ 380 ولت نگاه دارد. این استابلایزرها معمولا از سه اتوترانس تشکیل شده اند که وظیفه یآن ها اصلاح ولتاژ است. استابلایزرهای سه فاز میتوانند از دو تکنولوژی رله ای و سرووموتری استفاده کنند که مدل رله ای سرعت اصلاح بالاتر و هزینه نگهداری پایینتری دارد و مدل سرووموتوری دقت بالاتری در اصلاح ولتاژ دارد. استابلایزرهای سه فاز قادر هستند جریان های بسیار بالا را از خود عبور دهند و برای دستگاه هایی با توان مصرفی بالا مناسبند.

استابلایزرهای سه فاز با سیم نول و بدون سیم نول تولید میشوند که البته نوع بدون سیم نول خیلی معمول نیست زیرا مدل های دارای سیم نول میتوانند علاوه بر این که ولتاژ برق 380 ولتی را به مصرف کننده ارائه دهند، با اتصال هر فاز به نول میتوانند ولتاژ 220 ولتی را نیز به مصرف کننده ارائه دهند و از این لحاظ دارای انعطاف بیشتری نسبت به مدل های بدون سیم نول هستند. همچنین وجود سیم نول برای به کار گیری نمایشگرهای استابلایزر لازم است.

کاربرد استابلایزر سه فاز

استابلایزر سه فاز را میتوان برای تمامی سیستم های سه فاز مانند الکتروموتورهای سه فاز، کوره های القایی، دستگاه های چاپ، دستگاه های بسته بندی، CLC، سیستم های خنک کنند ه ی بزرگ و سیستم های پزشکی و لیزر استفاده کرد.

استفاده به عنوان استابلایزر تک فاز

همانطور که گفته شد میتوان با اتصال هر فاز یک استابلایزر سه فاز به سیم نول میتوان آن را به یک استابلایزر سه فاز تبدیل کرد و به آن سه دستگاه مجازا را متصل کرد. نکته ای که حائز اهمیت است این است که مقدار جریان عبوری و توان دستگاه خود را بسنجیم و ببینیم که آیا جریان و توان هر فاز استابلایزر به جریان و توان دستگاه ما میرسد یا خیر. همچنین برای اتصال سه دستگاه جداگانه بهتر است که آن را به یک فاز کنترل متصل کنید.

سخن پایانی

استابلایزرهای سه فاز روشی بصرفه و تضمینی برای افزایش طول عمر و بازدهی دستگاه های برقی شماست. برای انتخاب استابلایزر مناسب بهتر است بر حسب نیازتان به مقدار جریان مورد نیاز و توان دستگاه هایتان توجه کنید. در صورت انتخاب استابلایزر مناسبتان و جهت تمایل به خرید به برندی که میخواهید از آن استابلایزر تهیه کنید توجه کنید و حتما گارانتی و خدمات پس از فروش آن را در نظر بگیرید. علاوه بر این اگر میخواهید استابلایزر سه فاز را برای دستگاه های تک فاز استفاده کنید بهتر است به فکر استابلایزر های تک فاز جداگانه برای آن ها باشید. زیرا در صورت قطع برق در یک فاز، استابلایزر سه فاز به کلی خاموش می شود و برق دودستگاه متصل دیگر را نیز قطع میکند. در حالی که اگر استابلایزرها را جداگانه تهیه کنیم این اتفاق نمی افتد و دو دستگاه دیگری که با استابلایزرهای جداگانه متصل کرده اید به کار خود ادامه میدهند. اما اگر به دنبال استابلایزر با ولتاژ 380 ولت برای دستگاه های سه فاز خود هستید، استابلایزر سه فاز بهترین راه چاره است.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 15 خرداد 1400ساعت 2:53 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 35 | |

تفاوت اینورتر و درایو

تفاوت اینورتر و درایو

در بازار ایران، دو دستگاه اینورتر و درایو به طور کلی اینورتر خوانده میشوند. حال آن که این دو دستگاه از نظر کاربرد و نحوه ی کارکرد تفاوت هایی با هم دارند که در این مطلب به بررسی آن میپردازیم.

اینورتر چیست؟

اینورتر که در دو نوع اینورتر سینوسی و اینورتر شبه سینوسی موجود است، دستگاهیست که میتواند جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب یعنی (AC) تبدیل کند. از این دستگاه میتوان هم به صورت مستقیم برای تبدیل جریان برق باتری یا جریان برق سلول های خورشیدی به جریان برق شهری استفاده کرد. هم میتوان به صورت مکمل در دستگاه هایی مانند یو پی اس استفاده کرد.

درایو چیست؟

درایو دستگاهیست که میتواند با تنظیم فرکانس، سرعت موتورهای الکتریکی را تنظیم کند. به طور معمول از این دستگاه در مراکز صنعتی برای کنترل دور موتورهای الکتریکی AC استفاده میشود. بیشترین نوع مورد استفاده از این دستگاه نوع AC-AC است که در این نوع ابتدا جریان متناوب(AC) به جریان مستقیم(DC) تبدیل میشود و سپس جریان مستقیم مجددا به جریان متناوب تبدیل میشود. از فواید استفاده از این دستگاه میتوان به کاهش مصرف برق و طولانی کردن عمر موتورهای الکتریکی و قطعات آن نام برد.

تفاوت های اینورتر و درایو

تفاوت هایی که این دو دستگاه دارند شامل موارد زیر است.

اینورتر تنها میتواند برق DC را به برق AC تبدیل کند و صرفا روی مواردی مانند ولتاژ و توان خروجی کنترل دارد. در حالی که درایو میتواند با کنترل جریان، توان، ولتاژ و فرکانس، کنترل مواردی مانند گشتاور یک موتور را در دست گیرد.

درایو را میتوان با استفاده از دستگاهی مانند PLC کنترل و برنامه ریزی کرد اما این امکان برای یک اینورتر وجود ندارد.


 

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 25 ارديبهشت 1400ساعت 4:05 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 41 | |

انواع اینورترهای خورشیدی

انواع اینورترهای خورشیدی

امروزه، بخش بزرگی از سیستم‌های فتوولتائیک به‌صورت متصل به شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند و اینورترهایی که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می‌کنند، وظیفه این اتصال را بر عهده ‌دارند. یک «اینورتر خورشیدی» (Solar Inverter) برای داشتن عملکردی مناسب به‌عنوان بخش انتقال توان سیستم پکیج خورشیدی باید ویژگی‌های مطلوبی داشته باشد. رویکرد کنترل اینورتر قدرت که ارتباط منبع فتوولتائیک با شبکه برق را برقرار می‌کند، باید برای حصول اطمینان از انتقال انرژی به‌صورت کارآمد، اهداف اصلی زیر را برآورده سازد:

  •  تبدیل مناسب توان ورودی DC به یک جریان خروجی AC که به شبکه تزریق می‌شود. این جریان باید «اعوجاج هارمونیکی کل» (Total harmonic distortion) یا THD پایینی داشته باشد. علاوه بر این، سیستم باید به‌گونه‌ای کنترل شود که ضریب توان (PF) قابل قبولی ارائه دهد.
  • استحصال حداکثر توان از منبع فتوولتائیک با استفاده از ردیابی نقطه حداکثر توان (MPPT) صفحه‌های خورشیدی که با شدت تابش نور خورشید و درجه حرارت تغییر می‌کند. برای ردیابی نقطه حداکثر توان روش‌های مختلفی پیشنهاد شده است.

بنابراین ساختار اینورتر به هر شکلی که باشد باید موارد بالا را برآورده سازد. با توجه به نحوه قرارگیری اینورترها در کنار ماژول‌ها و یا آرایه‌های فتوولتائیک، پیکربندی‌های مختلفی برای اتصال یک سیستم فتوولتائیک به شبکه وجود دارد. با نگاهی به مراجع مربوطه می‌توان ساختار اینورترهای خورشیدی را در چهار دسته متداول ساختار اینورتر مرکزی، ساختار اینورتر رشته‌ای، ساختار اینورتر چندرشته‌ای و ساختار میکرواینورتر یا اینورتر ماژول-یکپارچه دسته‌بندی کرد. در ادامه توضیحات مختصری در مورد هر یک از این پیکربندی‌ها داده خواهد شد.

اینورتر مرکزی

این ساختار پراستفاده‌ترین و متداول‌ترین ساختار در سیستم‌های فتوولتائیک بزرگ‌مقیاس است. به همین خاطر، این سیستم‌ها غالباً سه‌فاز هستند. شکل 1 (الف)، این ساختار را نشان می‌دهد. اینورتر متمرکز ارتباط تعداد زیادی از صفحه‌های فتوولتائیک را به شبکه برقرار می‌کند. در ابتدا، صفحه‌ها به‌صورت سری و به شکل یک رشته متصل آرایش پیدا می‌‌کنند. هر کدام از این رشته‌ها قابلیت تولید ولتاژ موردنیاز را برای آنکه به تقویت ولتاژ نیاز نباشد دارا هستند. پس ‌از آن، رشته‌ها از طریق دیودهای رشته‌ای به‌منظور رسیدن به سطح توان بالا به‌صورت موازی متصل می‌شوند.

 

با توجه به پیچیدگی کمتر در نصب و نیز هزینه کم، به نظر می‌رسد این ساختار راه‌حل مناسبی برای سیستم فتوولتائیک چندمگاواتی باشد. بااین‌حال، چند اِشکال عمده این توپولوژی مانند تلفات عدم تطابق بین صفحه‌های خورشیدی، عدم ردیابی نقطه حداکثر توان مرکزی، تلفات توان ناشی از دیودهای رشته‌ای، طراحی غیرقابل انعطاف که در آن دستیابی به مزایای تولید انبوه امکان‌پذیر نیست، پایین بودن قابلیت ارتقاء و عدم استمرار بهره‌وری مطلوب در تابش کم نیز قابل‌چشم‌پوشی نیست.

به‌طورکلی، بالاترین انرژی خروجی در یک اینورتر متمرکز، تنها زمانی دست‌یافتنی است که همه پنل‌ها دقیقاً مشابه و تحت شرایط جوی یکسان کار کنند. در عمل، این امر به دلیل تغییرات پارامتری ناشی از دما، گردوغبار روی سطح صفحه و سایر شرایط جوی تقریباً غیرممکن است. علاوه بر این، سایه درختان اطراف و یا ساختمان‌ها، ابرها و پرندگان می‌تواند سبب تنوع تابش خورشید روی صفحات شود.

 

به‌راحتی می‌توان از شکل ۱ (الف) دریافت که صفحه‌های فتوولتائیک در هر رشته، جریان مشابهی دارند و ولتاژ رشته‌ها نیز به دلیل اتصال موازی آن‌ها برابر است. در صورت تفاوت تابش بین صفحه‌های هر رشته، جریان نقطه حداکثر توان این صفحه‌های تطابق نیافته، متفاوت خواهد بود. بنابراین، ممکن است تمام صفحه‌های رشته در نقطه حداکثر توان خود عمل نکنند. به‌طور مشابه، اتصال موازی بین رشته‌ها سبب مسئله عدم تطابق می‌شود. به‌عبارت ‌دیگر، سطح عملکرد سیستم ردیابی نقطه حداکثر توان در اتصالات سری و موازی به خطر خواهد افتاد.

اینورتر رشته‌ای

پس از اینورترهای متمرکز، اینورترهای رشته‌ای برای کاربردهای تجاری و مسکونی ترجیح داده می‌شوند. همان‌طور که در شکل 1 (ب) نشان داده شده است، اینورتر رشته‌ای یک نسخه کاهش‌یافته از اینورتر متمرکز یا مرکزی است که در آن یک رشته منفرد از صفحه‌های خورشیدی به اینورتر متصل است. ولتاژ ورودی ممکن است برای عدم نیاز به تقویت ولتاژ، به اندازه کافی بالا باشد. اینورترهای رشته‌ای از تلفات عدم تطابق بین رشته‌ها جلوگیری می‌کنند و این اجازه را می‌دهند که هر رشته در نقطه حداکثر توان آن به کار گرفته شود. علاوه بر این، دیودهای رشته‌ای برداشته‌ شده است که خود باعث کاهش اتلاف انرژی می‌شود. از لحاظ استمرار و تداوم عملکرد نیز، بسیار بعید است که همه اینورترهای رشته‌ای به‌طور هم‌زمان افت داشته باشند.

 

بااین‌حال، ازآن‌جاکه رشته فتوولتائیک هنوز هم از پنل‌های متعدد سری تشکیل شده است، عملکرد MPPT برای هر رشته هنوز هم مناسب نیست. علاوه بر این، اینورترهای اضافه نه‌تنها تلفات تبدیل توان بلکه هزینه سیستم را نیز بالا می‌برند.

 

اینورتر چندرشته‌ای

ساختار چند رشته‌ای که در شکل 1 (ج) به تصویر کشیده شده، توسعه‌یافته ساختار رشته‌ای است که در آن چند رشته وجود دارد. هرکدام از رشته‌ها یک مبدل DC/DC مربوط به خود را دارند و به یک اینورتر مشترک DC/AC متصل هستند. در مقایسه با سیستم مرکزی، هر رشته را می‌توان به‌صورت جداگانه کنترل کرد. مبدل DC/DC نیز برای بالا بردن ولتاژ رشته به شین DC استفاده می‌شود. وجود یک شین DC وظایف اینورتر را کاهش می‌دهد زیرا MPPT توسط مبدل DC/DC تحقق می‌یابد.

 

این توپولوژی همچنین باعث می‌شود سیستم فتوولتائیک قابل‌انعطاف باشد. در واقع، صفحه‌های یک‌ رشته می‌توانند با صفحه‌های رشته دیگر در اندازه، فناوری و یا مقادیر نامی ‌توان متفاوت باشند. علاوه بر این، می‌توان به‌راحتی یک رشته جدید را همراه مبدل DC/DC به سیستم موجود وصل کرد و آن را گسترش داد.

میکرواینورتر

در سال‌های اخیر موضوع میکرواینورتر یا ماژول AC با توجه به برتری‌های نسبی‌ که در مقایسه با سایر پیکربندی‌ها دارد مورد توجه قرار گرفته است. چنین تعریفی برای ماژول AC بیان شده است: ماژول AC یک محصول الکتریکی است که ترکیبی از یک سلول خورشیدی و یک اینورتر الکترونیک قدرت بوده و در صورت اتصال به شبکه، نور را به برق AC تبدیل می‌کند. درواقع یکی برتری‌های اصلی این ساختار همان ماژول و یکپارچه بودن آن است. شکل 1 (د) ساختار میکرواینورتر را نشان می‌دهد. استفاده از میکرواینورترها خصوصاً برای نصب روی سقف خانه‌ها از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر است. معمولاً مدار در یک جعبه آلومینیومی کوچک به پشت ماژول خورشیدی الحاق می‌شود.

سیستم‌های فتوولتائیک که از میکرواینورترها تشکیل می‌شوند می‌توانند انرژی بیشتری از صفحه‌های خورشیدی استحصال کنند. سیستم‌های فتوولتائیک بر اساس میکرواینورتر می‌توانند تا درصد مناسبی انرژی بیشتری نسبت به سیستم‌های مبتنی بر اینورتر مرکزی و رشته‌ای استخراج کنند زیرا در هر ماژول ردیابی نقطه حداکثر توان به‌صورت جداگانه انجام می‌شود. علاوه بر این، زمان نصب و راه‌اندازی میکرواینورتر بسیار کمتر از سایر ساختارها است. خطر قوس الکتریکی و آتش نیز در این سیستم‌ها کاهش می‌یابد زیرا هیچ ولتاژ DC بالایی با توان زیاد در سیستم سیم‌کشی وجود ندارد. از آن‌جایی‌که هر ماژول به‌طور مستقل به شبکه متصل است، خرابی یک ماژول بر بهره‌برداری از ماژول‌های دیگر تأثیر نمی‌گذارد. علاوه بر این، تشخیص خرابی در سیستم نیز راحت‌تر می‌شود.

تقسیم‌بندی میکرواینورترها

همان‌گونه که در بخش قبل گفته شد با توجه به مزیت‌های میکرواینورترها، استفاده از آن‌ها برای تولید برق خورشیدی امری اجتناب‌ناپذیر است. برای میکرواینورترها و در کل برای تمام ساختارهای معرفی شده، توپولوژی‌های مختلفی بر اساس برخی ویژگی‌های موجود نظیر تعداد مراحل پردازش توان، استفاده یا عدم استفاده از ترانسفورماتور در مدار و … وجود دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  •  تعداد مراحل پردازش توان که به‌صورت سری قرار می‌گیرند
  •  نوع جداسازی قدرت بین ماژول خورشیدی و شبکه تک‌فاز
  • بهره‌گیری و یا عدم استفاده از یک ترانسفورماتور (فرکانس پایین یا فرکانس بالا)
  • نوع اتصال طبقه قدرت به شبکه

بنا به موارد بالا توپولوژی‌های مختلفی ارائه‌ شده است. ترانسفورماتورها مزیت‌هایی مانند ایزوله کردن مدار را به همراه دارند اما حجیم، سنگین، گران و پراتلاف بودنشان طراحان را وادار به انتخاب مدارهای بدون ترانسفورماتور می‌کند. اِشکال عمده پیکربندی تک‌ مرحله‌ای یا تک طبقه، این است که محدوده ولتاژ خروجی منبع فتوولتائیک به خصوص در کاربردهای توان پایین (به عنوان مثال میکرواینورترها)، محدود است و در نتیجه روی بهره‌وری کلی سیستم تأثیر می‌گذارد. پیکربندی دو مرحله ای که در آن از یک مبدل DC/DC برای تقویت ولتاژ ماژول PV به یک سطح مطلوب استفاده می‌شود می‌تواند این مسئله را حل کند. مبدل DC/DC علاوه بر افزایش ولتاژ، کنترل MPPT ماژول فتوولتائیک را نیز انجام می دهد که موجب عملکرد بهتر در سیستم می‌شود. شکل 2 ساختارهای متداول میکرواینورترها را نشان می‌دهد.

منبع : فرادرس

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 21 ارديبهشت 1400ساعت 18:40 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 64 | |

نگهداری باتری موبایل با بهترین روش افزایش عمر باطری

نگهداری باتری موبایل با بهترین روش افزایش عمر باطری

ممکن است این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چگونه عمر باتری گوشی را افزایش دهیم؟ بهترین روش نگهداری موبایل چیست؟ نحوه صحیح شارژ کردن باتری موبایل چگونه است؟ بیشتر کاربران گوشی های هوشمند همواره در پی راه هایی برای افزایش طول عمر باتری گوشی خود هستند. با به وجود آمدن تکنولوژی های شارژ سریع باطری موبایل فرآیند شارژ بسیار کاهش پیدا کرده است. به دلیل بهرمندی گوشی های هوشمند از باتری های غیرقابل تعویض، دیگر مانند گذشته نمی توان مشکل باطری گوشی را با تعویض کردن حل کرد. شما می توانید با روش صحیح شارژ باتری موبایل نو گام مهمی در جهت افزایش عمر باتری بردارید.

چگونه از باتری موبایل نگهداری کنیم؟

اگر بیش از یک سال است که از تلفن همراه خود استفاده می کنید، ممکن است با مشاهده برخی عملکرد های ضعیف گوشی متوجه کاهش عمر باتری خود نسبت به روزهای اولیه آن شده باشید. متاسفانه با گذر زمان کارایی باطری گوشی هم کاهش می یابد و این یک موضوع اجتناب ناپذیر است. با این حال شما می توانید با انجام دادن کارهای منحصر به فردی زمان استفاده از گوی خود را بالا ببرید. اگر به دنبال راههای نگهداری از باتری موبایل اصل هستید به شما پیشنهاد می کنم در ادامه با ما همراه باشید.

 

روش های صحیح شارژ کردن برای افزایش طول عمر باتری گوشی

شارژ باتری را بین 30 تا 80 درصد نگه دارید!

یکی از تصورات اشتباه در زمینه شارژ باتری گوشی این است که برای پاک کردن حافظه آن ابتدا باید شارژ آن کاملا خالی شود و سپس آن را به برق متصل کنید. این موضوع تنها برای باتری های اسیدی صدق می کرد و هیچ ارتباطی با روش شارژ باتری لیتیوم پلیمری موبایل ندارد. همچنین این راه ها برای شارژ باتری های مدرن مورد استفاده قرار نمی گیرد.

 

باتری موبایل را تا چند درصد شارژ کنیم؟ کاشناسان ماهر در زمینه نگهداری باطری موبایل توصیه می کنند که برای شارژ باتری گوشی های خود از روش شارژ جزیی بهره بگیرید، که منجربه طول عمر باتری گوشی می شود. پس بهتر است همواره شارژ را بین 30 تا 80 درصد نگه دارید زیرا چنین کاری تاثیر زیادی در مراقبت باتری گوشی دارد.

 

از شارژ کردن طولانی مدت باطری گوشی خودداری کنید!

از عادات نادرست شارژ کردن های شبانه و یا طولانی مدت است که به دلایل متعددی انجام آن توصیه نمی شود. زیرا چنین کاری موجب میشود که در مدت زمان زیادی عملکرد باتری و همینطور کل سیستم تلفن همراه دچار اختلال شود. گرمای ایجاد شده در باطری هم می تواند بسیار مضر باشد. طریقه نگهداری از باتری موبایل به شیوه ایده آل این است که زمانی که شارژ به 100 درصد می رسد، سیستم این فرآیند را به طور کامل قطع کنید و پس از بررسی های مجدد اگر از این میزان کاهش یافته بود دوباره به 100 برسانید.

 

مهم‌ترین توصیه‌های مربوط به افزایش عمر باتری

  • باتری را از سرما و گرمای بیش از اندازه حفظ کنید.
  • از شارژهای مخصوص گوشی خود برای شارژ کردن استفاده کنید.
  • از خالی شدن و سپس شارژ کردن کامل باتری موبایل خودداری کنید.
  •  شارژ گوی را بین 30 تا 80 درصد نگه دارید.
  • هنگامی که تلفن همراه شما در حال شارژ است با آن کارهای سنگین انجام ندهید.
  • نورصفحه نمایش و زمان قفل شدن صفحه را کاهش دهید.
  • از انجام بازی های سنگین بر روی آن خودداری کنید.

 

شرایط نگهداری باطری گوشی در طول شبانه روز چگونه است؟

از موارد بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، شارژ و مصرف زیاد همزمان است مانند مواقعی که گوشی در حالت شارژ است ولی همچنان مشغول بازی کردن و یا تماشای فیلم هستید؛ این کار چرخه ی شارژ گوشی را مختل می کند و زمانی که باتری کاملا شارژ نشده است و هنوز به برق اتصال دارد، موجب اختلال ولتاژ و درضمن باعث داغ شدن باتری میشود.

 

بهترین راه برای مراقبت از باتری موبایل سامسونگ عدم استفاده از آن در حین شارژ شدن و یا انجام کارهای سبک می باشد که در این صورت فشار زیادی به آن وارد نشود.

 

گرما دشمن باتری موبایل است!

برای افزایش طول عمر باطری گوشی باید مراقب گرم شدن آن نیز باشید. ولتاژ و گرمای بالا می تواند تاثیر زیادی در کاهش شارژ و عمر باتری داشته باشد. اگر یک باتری همواره بین دمای 20 تا 30 درجه ی سانتی گراد قرار بگیرد، بعد از یکسال کار کردن با آن تنها از 80 درصد ظرفیت اولیه بهره می برد. اگر از راه های شارژ جزئی استفاده شود مطمئن باشید که این ظرفیت هم بالاتر می رود.

اگر یک باتری تلفن همراه در شرایط شارژ 100 درصد قرار داشته باشد و در حین حال در محیطی با دمای بالا قرار گذاشته شود، بدترین وضعیت برای آن به وجود می آید. پس به این طرز نگهداری باتری موبایل حتما توجه کنید.

راه کارهایی برای خنک نگه داشتن باتری در هنگام شارژ کردن

جدا کرن قاب محافظ گوشی

قاب ها نه تنها به وزن گوشی اضافه می کنند بلکه می توانند مشکلات گرمایشی بیش از حدی هم نیز ایجاد کنند. گرمای بیش از اندازه باعث کاهش عمر باتری می شود. اگر می خواهید یک قاب محافظ خریداری کنید پس بهتر است یک رنگ روشن را انتخاب کنید.

 

شارژ نکردن گوشی در محیطی که تهویه مناسب ندارد

برای جلوگیری از گرمای بیش از حد سعی کنید گوشی خود را در یک محیط خشک و خنک نگهداری کنید. اتاقی که تهویه مناسب داشته باشد، می تواند دمای شارژ را پایین نگه دارد.

 

روشن کردن حالت پرواز

یکی از راه های افزایش طول عمر باتری و همینطور شارژ کردن سریع آن قرار دادن گوشی بر روی حالت پرواز در موقع شارژ کردن است. حالت پرواز به صورت خودکار داده های سیم کارت شما را که یکی از دلایل افزایش دمای باتری است را خاموش می کند.

 

عوامل تاثیرگذار بر روی دوام باتری گوشی‌های هوشمند

  • چرخه ی شارژ و یا تخلیه
  • دمای محیط
  • خاموش کردن اتصالات غیر ضروری
  • عدم استفاده از اینترنت و وای فای
  • توجه به تنظمیات گوشی
  •  بستن برنامه های در حال اجرا

افزایش طول عمر باتری گوشی با استفاده بهینه تر

با استفاده بهتر و بهینه تر از گوشی ها هوشمند می توانید مصرف شارژ باتری خود را کاهش دهید. برای نمونه هر چه کمتر از گوشی برای انجام بازی ها و یا برنامه های سنگین استفاده کنید، قطعا میزان مصرف شارژ باتری آن نیز کاهش می یابد. همچنین هر چه کمتر با گوشی فیلم و ویدئو پخش کنید، شارژ باطری کمتر می شود. بنابراین نحوه استفاده از دستگاه موبایل تاثیر بسزایی بر عمر باطری گوشی دارد.

 

بالا بردن طول عمر باطری موبایل با تعویض کردن

اگر با به کار بردن روش ها و ترفند هایی که برای راه های نگهداری باتری موبایل گفته شد، بازهم عمر باتری گوشی شما کم شده است، باید در نظر بگیرید که ممکن است باتری چند سال تعویض نشده است و ظرفیت اولیه و اصلی خود را از دست داده است. و زمان آن رسیده که آن را تغییر دهید. شما می توانید با مراجعه به فروشگاه رایااستور خرید باتری اورجینال گوشی خود را انجام دهید و هیچگونه نگرانی بابت اصل بودن آن نداشته باشید.

 

بهترین راه ها افزایش عمر باتری گوشی موبایل

·         فعال سازی قابلیت Power Saving

  • تنظیم مدت زمان شارژ باتری
  • خنک نگه داشتن گوشی
  • غیرفعال کردن بلوتوث و وای فای
  • عدم استفاده از اینترنت دستگاه
  • فعالسازی حالت پرواز
  • کاهش روشنایی صفحه نمایش
  • غیر فعال کردن قابلیت Auto-Brightness

 

روش صحیح شارژ باتری موبایل نو چگونه است؟

در زمانی که شما به تازگی گوشی هوشمند خود را خریداری کرده اید بهتر است از روش صحیح شارژ باتری گوشی استفاده کنید به این صورت که به مدت 3 ساعت باتری را شارژ کنید و سپس نیم ساعت به آن استراحت دهید و دوباره به مدت 3 ساعت دیگر شارژ کنید. و در پایان 2 ساعت دیگر را نیز اضافه کنید. با این روش می توانید باتری موبایل جدید خود را شارژ کنید.

 

آیا نحوه نگهداری از گوشی های هوشمند در عمر باتری تاثیر گذار است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که روش استفاده ما از تلفن همراه به خصوص دمایی که برای باتری استفاده می شود بسیار مهم است. در اصل یکی از مهم ترین لایل کاهش عمر باتری نگهداری گوشی در دمای نامناسب است. دمای معمول این است که باتری گوشی شما احساس داغی نکند. بنابراین اگر در هنگام استفاده از آن احساس کردید که باطری در حال داغ شدن است بهتر است چند لحظه صبر کنید تا خنک شود. علاوه بر این سعی کنید در دماهای پایین هم از گوشی خود استفاده نکنید. به عبارت دیگر برای افزایش عمر باتری گوشی خود را در دما و شرایط متعادل نگهداری کنید.

منبع: خبرگزاری موج

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 19 ارديبهشت 1400ساعت 11:49 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 50 | |

تعمیرات و نگهداری UPS ها

تعمیرات و نگهداری UPS ها

نگهداری و مراقبت از دستگاه ها و وسایل الکترونیکی در برابر تهدیدات و یا خطرات ناشی از انتقال برق که بعضی از اوقات موجب سوختن دستگاه ها و یا وسایل ها و گاها موجب خسارات های متعدد و جبران ناپذیری می شود اهمیت زیادی دارد. سیستم ” UPS ” یا به صورت دقیقتر یو پی اس آنلاین اولین و مهم ترین خط دفاعی ما در برابر تغییرات و نوسانات برق و یا افت ولتاژ و دیگر موارد ها می باشد. ما باید همیشه ایمنی و سلامت دستگاهای الکترونیکی را که معمولاً هزینه های زیادی برای تهیه آنان می پردازیم را در الویت قرار دهیم. این مورد کاملاً به برق سالم و بدون مشکل بستگی دارد. در ادامه این مقاله سایت متنا قصد داریم تا به بررسی تعمیرات و نگهداری UPS بپردازیم. همراه ما باشید.

با چک کردن های مداوم و به موقع UPS، می توان از خرابی ها به سرعت جلوگیری کرد. شما باید یک برنامه به صورت منظم برای نگهداری یو پی اس تنظیم کنید. این برنامه می تواند سالانه باشد و یا شش ماهه و یا حتی سه ماهه. به شما پیشنهاد می کنیم تا حتماً موارد تعمیر و نگهداری هر سری را در یک مکان به صورت الکترونیکی و یا کاغذی یادداشت کنید.

قبل از اینکه بخواهید یو پی اس خود را چک کنید، قطعاً موارد ایمنی که مهم ترین امر به شمار می آید باید رعایت شود. قطعاً زندگی و همچنین جان هر فرد برای خود و خانواده اش بسیار ارزشمند‌ است. هنگامی که قرار است با وسایل الکترونیکی کار کنیم، همیشه و در هر لحظه ممکن است با یک اشتباه کوچک جانمان را از دست بدهیم. پس با توجه به این موضوع، قبل از کار با یو پی اس و یا تمامی سیستم های الکترونیکی باید ایمنی را در اولویت قرار دهیم تا از سلامتی جانمان محافظت کنیم.

این نکته را باید توجه کنید که شما حتماً در بعضی از اوقات نیازمند تعمیر و سرویس یو پی اس خود در خارج از برنامه سالانه و یا ماهانه هستید. این مورد بستگی به نوع سرویس شما در دفعات قبلی دارد که از چه مهارتی استفاده کرده اید. همان‌طور که می دانید قطعاً باید به صورت روزانه و یا هفتگی بازدید ظاهری از یو پی اس خود داشته باشید. در این مورد از بازدید ها امکان دارد که به مشکلات متعددی برخورد کنید که نمی‌توانید حتماً صبر کنید تا به نوبت به بازدید بعدی برسد و همان لحظه باید اقدام به تعمیر مشکل خود کنید.

نگهداری ups شامل چند بخش می باشد همچنین ما باید عواملی که باعث طولانی تر شدن عمر یو پی اس می شود را نیز در نظر داشته باشیم. برای طولانی تر شدن عمر یو پی اس می توانیم مواردی از جمله:

  1. سنجش کیفیت قطعات استفاده شده در یو پی اس
  2. شرایط محیطی که خود شامل چند بخش مانند: رطوبت و همچنین دما و… می باشد، ارزیابی شود
  3. انجام به موقع سرویس ها.

انجام به موقع سرویس ها باید توسط کارشناس و متخصصان این حوزه صورت گیرد. اگر درباره مشخصات فنی بو پی اس ” UPS ” خود اطلاعی ندارید و یا اینکه تا حدودی می دانید به مشکل می خورید، همان‌طور که گفتیم باید با متخصصان این حوزه مشورت کنید و یا اینکه از آنان بخواهید تا این کار را برایتان انجام دهند.

در این قسمت قصد داریم تا بخش هایی که در چک کردن یو پی اس ها مهم است را بیان کنیم. حتماً این موارد را به صورت سالانه و یا حتی در بعضی از اوقات ماهیانه انجام دهید تا از سلامت دستگاه خود مطمئن شوید.

بخش ها مهم نگهداری ups:

شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که تعمیرات و نگهداری پیشگیرانه به چه صورت می باشد. این سرویس به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که به صورت منظم و دوره ای به منظور و چک نمودن وضعیت موجود و حفظ تجهیزات در شرایط مطلوب انجام می شود. مراحل انجام نگهداری پیشگیرانه خودش به چند دسته تقسیم می شود.

  1. تمیز نمودن بدنه دستگاه یو پی اس از داخل و بیرون
  2. باد گرفتن یو پی اس برای از بین رفتن گرد و غبار های درون دستگاه
  3. تهیه یک شناسنامه برای یو پی اس
  4. تمیز نمودن درگاه های حساس با اسپری های مخصوص با توجه به شرایط

اگر در هر قسمت با مشکلی رو به رو شدیم، همان طور که گفتیم سریعاً باید با یک متخصص در جهت حل مشکل مشورت کنیم.

چک نمودن عملکرد بار را می توان به 4 دسته تقسیم کرد، این چهار دسته عبارت اند از:

 

منبع : متنا

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 17 ارديبهشت 1400ساعت 13:38 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 47 | |

ترانس اتوماتیک

ترانس اتوماتیک

 

ترانس اتوماتیک و استابلایزر ابزاری برای جبران نوسانات ولتاژ شبکه برق می‌باشد. ولتاژ شبکه برق با کم و زیاد شدن بار گذاری در طول شبانه روز، روز‌های هفته و حتی فصل‌های گوناگون سال، یکسان نبوده و زیاد و کم می‌شود. رگولاتور ولتاژ ( ترانس اتوماتیک ) با توجه به نوع طراحی، ممکن است برای تنظیم یک یا چند ولتاژ AC یا DC مورد استفاده قرار گیرد. یک ترانس اتوماتیک (voltage regulator) یک سیستم طراحی شده برای حفظ ولتاژ ثابت است. یک تنظیم کننده ولتاژ ممکن است از یک طرح ساده برای تغذیه استفاده کند یا ممکن است شامل بازخورد منفی باشد. ممکن است از یک مکانیزم الکترومکانیکی یا اجزای الکترونیکی استفاده کند. تنظیم کننده‌های ولتاژ در موتور‌های برقی و نیروگاه ها، برق خروجی کارخانه را کنترل می‌کنند. در یک سیستم توزیع برق، تنظیم کننده‌های ولتاژ ممکن است در یک پست یا خطوط توزیع نصب شوند به طوری که تمام مشتریان ولتاژ را به طور یکنواخت و ثابت، مستقل از اینکه چقدر جریان از خط گرفته شده است، دریافت کنند.

دلایل استفاده از دستگاه‌های ترانس اتوماتیک (محافظ ولتاژ)

 

بروز هرگونه نقص و خرابی در کارایی لوازم برقی و دستگاه‌های الکترونیکی خانگی و اداری می‌تواند مدت‌ها آسایش انسان را مختل سازد. ضعف و نوسانات برق شهر بر روی لوازم برقی و دستگاه‌های الکترونیکی عامل اصلی خرابی و از کار افتادگی دستگاه‌ها می‌باشد. استفاده خانگی دستگاه‌های ترانس اتوماتیک (محافظ ولتاژ) در یخچال، فریزر، کولر، مایکروویو، دستگاه‌های صوتی تصویری و... می‌باشد و قابل نصب پس از کنتور است. استفاده عمومی از این دستگاه در تجهیزات مخابراتی، سیستم‌های کامپیوتری، پمپ آب، آسانسور، آبگرمکن برقی، باسکول و... است.

تفاوت ترانس‌های استابلایزر با محافظ‌ها

 

دستگاه محافظ، فقط دارای یک برد الکترونیکی می‌باشند که به هنگام بالا و یا پائین بودن ولتاژ برق شهر از حد مشخص شده برق را قطع می‌نمایند همچنین یک مدار تاخیر جهت وصل مجدد برق شهر با زمان معین می‌باشند که این سیستم نمیتواند یک محافظ مطمئن و کاملی برای دستگاه‌های مصرف کننده باشد، ولی استابلایزر بوسیله میکروکنترولرهوشمند با توانائی‌ها و ویژگی‌هایی که در ذیل به برخی از آن‌ها اشاره شده محافظ بسیار مطمئن برای لوازم برقی می‌باشد.

استابلایزر‌ها جهت جلوگیری از نوسان و پرش‌های ناگهانی برق تکفاز یا سه فاز برای محافظت از کلیه لوازم برقی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد از استابلایزر برای تثبیت کننده ولتاژ می‌توان در مصارف خانگی هم استفاده کرد. استابلایزر افزایش یا کاهش ولتاژ ورودی را تشخیص داده و در خروجی ولتاژ ۲۲۰ یا ۳۸۰ ولت ثابت با تلرانس ۱ درصد به صورت پیوسته و خطی ارایه میدهد.

 

انواع استابلایزر

 
  •  استابلایزر خانگی
  • استابلایزر اداری
  •  استابلایزر تکفاز
  • استابلایزر سه فاز
  • استابلایزر صنعتی و…

تفاوت استابلایزر و یو پی اس

 

برای تثبیت ولتاژ و حذف نوسان و نویز برق از هر دواستفاده می‌شود تا برقی یکنواخت به مصرف کننده ارسال شود، تنها تفاوت آن‌ها در این است که یو پی اس دارای باتری برای استفاده در زمان خاموشی و نبود برق است تا برای مدت زمان مشخصی برق را برای مصرف کننده‌ها تامین کند. با توجه به کم بودن خاموشی برق شهری، برای مصارفی با حساسیت کمتر نسبت به خاموشی کوتاه مدت استفاده از استابلایزر به صرفه‌تر است.

کاربرد ترانس اتوماتیک

  •  جبران افت ولتاژ با افزایش ولتاژ تامین در سیستم توزیع
  • برای راه اندازی موتور‌های القایی
  •  به عنوان متغیر در آزمایشگاه یا جایی که به متغیر مداوم در محدوده وسیع مورد نیاز است.
  •  در سیستم انتقال قدرت و توزیع همچنین سیستم صوتی و راه آهن

منبع: برق نیوز

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 13 ارديبهشت 1400ساعت 15:22 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 58 | |

انواع انتقال برق بیسیم (تکنولوژی شارژ وایرلس)

انواع انتقال برق بیسیم (تکنولوژی شارژ وایرلس)

 

هر سیستم الکترونیکی یا هر دستگاهی برای کار کردن به برق نیاز دارد، خواه از منبع تغذیه AC دیافراگم باشد یا باتری. این توان الکتریکی را نمی توان بی نهایت در هر دستگاه شارژی مانند باتری، کندانسور یا ابر خازن ذخیره کرد. بنابراین هر دستگاه قابل حملی مانند لپ تاپ یا تلفن همراه برای شارژ باتری به طور مرتب به خطوط برق متصل است.

 

به طور معمول از کابل های برقی برای اتصال این دستگاه های قابل شارژ مانند تلفن های هوشمند، تبلت ها، گوشی ها، بلندگو های بلوتوث و غیره به آداپتور های AC DC استفاده می شود. استفاده از کابل های رسانای الکترونیکی برای انتقال نیرو یا داده ها بین دو سیستم، اساسی ترین و محبوب ترین راه از زمان کشف خود برق است و مردم تاکنون از استفاده از کابل های الکتریکی راضی هستند اما با پیشرفت تکنولوژی، ایمنی انسان و خواست انسان برای رسیدن به زیبایی منجر به مفاهیم انتقال بی سیم برق (WPT) یا انتقال انرژی بی سیم (WET) به تصویر می شود که مدت هاست در تاریخ از بین رفته است. در برخی از مقاله های قبلی ما، انتقال قدرت بی سیم را به طور مفصل توضیح داده ایم و همچنین یک مدار برای انتقال بی سیم برق برای تابش LED ایجاد کرده ایم.

 

اولین برنامه آزمایشی قابل توجه برای انتقال برق بی سیم (WPT) در اوایل دهه 1890 توسط مخترع نیکولا تسلا انجام شد. در طول آزمایش ها، برق با استفاده از اتصال القایی و خازنی با استفاده از ترانسفورماتور تشدید کننده فرکانس رادیویی جرقه ای، که امروزه سیم پیچ های تسلا نامیده می شود، منتقل می شود. اگرچه این آزمایشات تا حدی موفقیت آمیز هستند، اما کارآمد نیستند و نیاز به سرمایه گذاری بالایی دارند. بنابراین، بعدها این آزمایشات کنار گذاشته می شوند و مطالعه فناوری سال ها راکد بود. ما همچنین یک سیم پیچ مینی تسلا ساخته ایم تا مفهوم سیم پیچ های تسلا را نشان دهد.

 

هرچند در حال حاضر هم هیچ روش موثری برای تحویل نیروی بالا به صورت بی سیم وجود ندارد، می توان با پیشرفت های فن آوری موجود مدار را برای انتقال نیروی کم به صورت موثری بین دو سیستم طراحی کرد. شارژرهای بی سیم بر اساس این مدار تازه توسعه یافته طراحی شده اند که آن را قادر می سازد برق را به تلفن های هوشمند و سایر دستگاه های الکترونیکی کوچک به صورت بی سیم منتقل کند.

فناوری شارژ بی سیم در شارژر وایرلس

از زمان رایج شدن مفهوم انتقال برق بی سیم، دانشمندان و مهندسان روش های مختلفی را برای تحقق این مفهوم ارائه دادند. اگرچه بیشتر این آزمایشات منجر به شکست یا نتایج غیر عملی شد، اما تعداد کمی از این آزمایشات نتایج رضایت بخشی را به همراه داشت. این روش های آزمایش شده و کار برای دستیابی به انتقال برق بی سیم مزایا، معایب و ویژگی های خاص خود را دارد. در میان این روش های مختلف، فقط یک زوج در طراحی شارژرهای بی سیم استفاده می شود. در حالی که سایر روش ها دارای حوزه کاربرد و مزایای خاص خود هستند.

 

اکنون برای درک بهتر، این روش ها بر اساس فاصله انتقال، حداکثر توان و روش استفاده شده برای دستیابی به انتقال قدرت طبقه بندی می شوند. در شکل زیر می توان روش های مختلفی را که برای دستیابی به فناوری انتقال برق بی سیم و طبقه بندی آن ها استفاده می شود، مشاهده کرد.

 

 
  •  اولین و مهمترین طبقه بندی بر اساس امکان انتقال قدرت است. در روش های آزمایش شده، برخی قادر به انتقال بی سیم نیرو به بارهایی با فاصله زیاد هستند در حالی که برخی دیگر فقط می توانند بارهای چند سانتی متری منبع را تحویل دهند. بنابراین تقسیم اول براساس این است که آیا روش Near Field یا Far Field باشد.
  •  تفاوت در قابلیت فاصله بر اساس نوع پدیده ای است که با استفاده از روش های مختلف برای دستیابی به انتقال برق بی سیم استفاده می شود. به عنوان مثال، اگر محیط مورد استفاده برای انتقال نیرو القایی الکترو مغناطیسی باشد، حداکثر فاصله نمی تواند بیشتر از 5 سانتی متر باشد. دلیل این امر این است که با افزایش فاصله بین منبع و بار که منجر به اتلاف توان غیرقابل قبولی می شود، افت شار مغناطیسی به طور تصاعدی افزایش می یابد. از طرف دیگر، اگر محیط مورد استفاده برای انتقال نیرو، تابش مغناطیسی الکترو مغناطیسی باشد، حداکثر فاصله می تواند تا چند متر بالاتر برود. دلیل این امر این است که EMR می تواند به یک نقطه کانونی‌ای متصل شود که در چند متری از منبع فاصله دارد. همچنین، روش هایی که از EMR به عنوان واسطه ای برای تأمین نیرو استفاده می کنند، در مقایسه با سایر روش ها، کارایی بالاتری دارند.
  •  در بسیاری از جهات ذکر شده در بالا، برخی از آن ها محبوبیت بیشتری نسبت به روش های دیگر دارند، در ادامه روش های محبوب مورد استفاده گسترده مورد بحث قرار می گیرند.

دو روش محبوب برای انتقال قدرت بی سیم وجود دارد که از تابش مغناطیسی الکترو به عنوان یک قدرت مایکروویو متوسط   و لیزر / نور استفاده می کنند.

انتقال برق بی سیم مایکروویو

همانطور که نامش خود را در این روش متمایز می کند، از طیف مایکروویو EMR برای انتقال نیرو به بار استفاده خواهد کرد. در ابتدا، فرستنده برق را از یک خروجی یا هر منبع تغذیه پایدار دیگر می گیرد و سپس این برق AC را تا حد لازم تنظیم می کند. پس از آن، برق منتقل شده با مصرف این منبع تغذیه تنظیم شده، مایکروویو تولید می کند. مایکروویو بدون هیچ گونه وقفه ای برای رسیدن به گیرنده یا بار از طریق هوا عبور می کند. گیرنده به دستگاه های مناسبی برای دریافت این تابش مایکروویو و تبدیل آن به انرژی الکتریکی مجهز خواهد شد. این نیروی الکتریکی تبدیل شده مستقیماً با میزان تابش مایکروویو به گیرنده، متناسب است و از این رو انتقال برق بی سیم با استفاده از تابش مایکروویو حاصل می شود.

هر شخصی که با الکترونیک و نیروی الکتریکی سر و کار دارد باید با مفهومی به نام تولید انرژی خورشیدی روبرو شده باشد و اگر درست بخاطر داشته باشید مفهوم تولید انرژی خورشیدی چیزی جز استفاده از تابش الکترومغناطیسی خورشید برای تولید برق نیست. این فرایند تبدیل می تواند بر اساس سیستم های پنل های خورشیدی، گرمایش خورشیدی یا سایر موارد باشد و به راحتی می توان با استفاده از پنل های خورشیدی یک شارژر خورشیدی ساخت. اما مسئله اصلی در اینجا انرژی منتقل شده توسط خورشید به زمین به شکل تابش الکترو مغناطیسی و به طور خاص در طیف مرئی است و انتقال انرژی در اینجا به صورت بی سیم انجام می شود. از این رو مفهوم تولید برق خورشیدی خود یک مگا سیستم انتقال انرژی بی سیم است.

 

حال، اگر خورشید را با یک مولد EMR کوچکتر (یا به سادگی، یک منبع نور) جایگزین کنیم، می توانیم تابش تولید شده را به باری متمرکز کنیم که صدها متر از منبع نور فاصله دارد. هنگامی که این نور متمرکز به صفحه خورشیدی مدوله گیرنده (یا بار) رسید، انرژی نور را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند که هدف اصلی تنظیم انتقال بی سیم هم همین است.

 

تا کنون، ما در مورد تکنیک ها یا روش هایی بحث کردیم که قادر به تأمین نیرو برای باری هستند که تا چند متر با منبع فاصله دارند. اگرچه این تکنیک ها قابلیت مسافتی دارند اما حجیم و پرهزینه هستند بنابراین برای طراحی شارژر موبایل مناسب نیستند. عملی ترین روش هایی که می توان برای طراحی شارژرهای بی سیم استفاده کرد عبارتند از: ‘نوع کوپلاژ القایی’ و ‘القای تشدید مغناطیسی’. این دو روشی است که از قانون القای الکترومغناطیسی فارادی به عنوان اصل و شار مغناطیسی به عنوان پدیده انتشار برای دستیابی به انتقال برق بی سیم استفاده می کنند.

انتقال برق بی سیم با استفاده از کوپلاژ القایی

 

تنظیمات استفاده شده در کوپلاژ القایی بسیار مشابه آنچه است که برای ترانسفورماتور الکتریکی استفاده شده است. برای درک بهتر، بیایید به مدار کاربرد معمول روش انتقال بی سیم کوپلاژ القایی نگاه کنیم.

  •  در نمودار عملکردی فوق، ما دو بخش داریم که یکی تنظیم انتقال انرژی الکتریکی است و دیگری تنظیم گیرنده برق الکتریکی است.
  • هر دو بخش از نظر الکتریکی با یکدیگر جدا شده و توسط عایقی به عرض چند سانتی متر از هم جدا شده اند. اگرچه هر دو بخش هیچگونه فعل و انفعال الکتریکی ندارند اما هنوز یک اتصال مغناطیسی بین آنها وجود دارد.
  • منبع ولتاژ AC موجود در مدوله فرستنده برق کل سیستم را تأمین می کند.

 

کار با انتقال بی سیم از نوع اتصال القایی : از ابتدا، یک جریان جاری در سیم پیچ رسانا در مدوله فرستنده وجود دارد زیرا منبع ولتاژ AC به پایانه های انتهایی سیم پیچ متصل است. به دلیل وجود این جریان جاری، باید یک میدان مغناطیسی در اطراف رسانا های سیم پیچ ایجاد شود که محکم در اطراف هسته فریت پیچیده شده اند. به دلیل وجود یک محیط، تمام شار مغناطیسی سیم پیچ بر روی هسته فریت متمرکز می شود. این شار در امتداد محور هسته فریت حرکت می کند و همانطور که در شکل نشان داده شده است، به فضای آزاد خارج از مدوله انتقال خارج می شود.

 

حال، اگر مدوله گیرنده را به فرستنده نزدیک کنیم، در این صورت شار مغناطیسی ساطع شده توسط فرستنده سیم پیچ موجود در مدوله گیرنده را قطع می کند. از آنجا که شار تولید شده توسط مدوله فرستنده شار متغیری است، بنابراین یک EMF باید مطابق قانون القای الکترومغناطیسی فارادی در رسانا وارد شود. بر اساس این تئوری، یک EMF نیز باید در سیم پیچ گیرنده که شار مغناطیسی تولید شده توسط فرستنده را تجربه می کند، القا شود. این ولتاژ ایجاد شده برای بدست آوردن ولتاژ DC مناسب که برای کنترل کننده سیستم بسیار لازم است، چراکه یکسو، فیلتر و تنظیم می شود.

 

در بعضی موارد، هسته فریت نیز از بین می رود تا فرستنده و گیرنده فشرده و سبک شود. این برنامه را می توانید در جفت شارژر تلفن همراه بی سیم و تلفن هوشمند مشاهده کنید. همانطور که همه ما می دانیم در حال حاضر صنایع همپای هم برای تولید تلفن های هوشمند با کارایی بالا و سایر دستگاه های سبک، باریک و خنک تر رقابت می کنند. طراحان به معنای واقعی کلمه برای دستیابی به این ویژگی ها بدون به خطر انداختن عملکرد کابوس می بینند، بنابراین بزرگ جلوه دادن دستگاه فقط به دلیل انتقال قدرت بی سیم غیر قابل قبول است. بنابراین طراحان و مهندسین، مدوله های باریک و سبک تری را می توانند در تلفن های هوشمند و تبلت ها جای دهند.

 

در اینجا می توانید ساختار داخلی جدیدترین شارژر بی سیم را مشاهده کنید.

 

تلفن هوشمند با قابلیت برق بی سیم نیز دارای یک سیم پیچ مشابه برای امکان القای الکترومغناطیسی است. در شکل زیر می توانید نحوه اتصال سیم پیچ باریک در انتهای پایینی تلفن هوشمند، نزدیک به باتری را مشاهده کنید. شما می توانید ببینید که مهندسان چگونه این شارژر بی سیم را بسیار باریک و بدون هیچ گونه خدشه در عملکرد آن طراحی کرده اند. کارکرد این تنظیم مشابه موردی است که در بالا مورد بحث قرار گرفت با این تفاوت که در مرکز سیم پیچ هسته فریتی ندارد.

 

اگرچه این روش انتقال نیرو از طریق القای الکترومغناطیسی آسان به نظر می رسد اما با روش کارآمد انتقال نیرو از طریق کابل قابل مقایسه نیست.

انتقال قدرت بی سیم براساس القا مغناطیسی

القا تشدید مغناطیسی نوعی کوپلاژ القایی است که در آن نیرو توسط میدان های مغناطیسی بین دو مدار تشدید (مدارهای تنظیم شده)، یکی در فرستنده و دیگری در گیرنده منتقل می شود. به همین دلیل، تنظیم مدار القای تشدید مغناطیسی باید بسیار شبیه به مدار اتصال القایی باشد که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم.

مشاهده می کنید که در این شکل، به جز خازن های سری، کل مدار مشابه مورد قبلی است.

کارکرد : کارکرد این مدل نیز بسیار شبیه به مورد قبلی است به جز اینکه در اینجا مدارهای موجود در فرستنده و گیرنده تنظیم می شوند تا در فرکانس تشدید کار کنند. خازن ها به طور سری در هر دو سیم پیچ متصل می شوند تا به این اثر تشدید برسند.

همانطور که همه ما می دانیم یک خازن به صورت سری با یک انداکتور یک مدار L-C  سری را شکل می دهد همانطور که در شکل نشان داده شده است و مقدار فرکانسی که این مدار با رزونانس کار می کند را می توان بدین صورت ارائه داد :

در اینجا L = مقدار انداکتور و C = مقدار خازن است.

 

با استفاده از همان فرمول، مقدار فرکانس تشدید را برای مدار فرستنده قدرت محاسبه می کنیم و فرکانس منبع تغذیه AC را به مقدار محاسبه شده مطابقت می دهیم.

 

پس از تنظیم فرکانس منبع، مدار فرستنده به همراه مدار گیرنده در فرکانس تشدید کار می کنند. پس از این، همانطور که در مورد قبلی بحث کردیم، طبق قانون القای فارادی، باید یک EMF در مدار گیرنده القا شود و این EMF القایی یکسو می شود، فیلتر می شود و تنظیم می شود تا یک ولتاژ DC مناسب بدست آید که در شکل نشان داده شده است.

 

تاکنون، ما در مورد تکنیک های مختلفی که می توانند برای انتقال قدرت بی سیم همراه با مدارهای کاربردی معمول آن ها استفاده شوند، بحث کردیم. و ما از این روش ها برای ساخت همه مدارهای سیستم های انتقال قدرت بی سیم مانند شارژر بی سیم، سیستم شارژ بی سیم وسیله نقلیه الکتریکی بی سیم، انتقال قدرت بی سیم برای هواپیماهای بدون سرنشین، هواپیماها و غیره استفاده می کنیم.

استاندارد های انتقال برق بی سیم

 

اکنون با توسعه هر شرکت برای تولیدات و ایستگاه های شارژ خود، نیاز به استانداردهای مشترک بین همه توسعه دهندگان وجود دارد تا مصرف کننده بهترین گزینه را در میان این حجم از انتخاب ها انتخاب کند. بنابراین تعدادی از استاندارد ها توسط کلیه صنایعی که در حال توسعه سیستم های انتقال قدرت بی سیم هستند، رعایت می شوند.

 

استانداردهای مختلفی که برای توسعه دستگاه های انتقال برق بی سیم مانند شارژر بی سیم استفاده می شود

 

استانداردهای ‘Qi’ – توسط کنسرسیوم برق بی سیم 

  • فن آوری-القایی، فرکانس پایین-تشدید
  • کم مصرف-5 وات، توان متوسط ​​15 وات، لوازم آشپزخانه بی سیم Qi از 100 وات تا 2.4 کیلو وات
  • دامنه فرکانس 277 – 357 کیلوهرتز
  • محصولات – فقط 2 اما 1000000 واحد مات قدرت در سطح جهان توزیع می شود

 

مزایای شارژر بی سیم

 

  •  شارژر بی سیم برای شارژ دستگاه های خانگی مانند تلفن های هوشمند، لپ تاپ، iPod، نوت بوک، گوشی و غیره بسیار مفید است.
  • این یک روش راحت، ایمن و موثر برای انتقال نیرو بدون هیچ رسانه ای را فراهم می کند.
  •  محیط زیست _ دوستانه : به انسان یا هر موجود زنده آسیب نمی رساند.
  • می تواند برای شارژ ایمپلنت های پزشکی مورد استفاده قرار گیرد که منجر به بهبود کیفیت زندگی و کاهش خطر ابتلا به عفونت می شود.
  •  دیگر نیازی به نگرانی معمول در مورد فرسودگی و شل بودن جک برق نیست.
  •  با استفاده از شارژرهای بی سیم، دست و پنجه نرم کردن نسبت به جهت گیری کابل برق به پایان رسیده است.

 

معایب شارژر بی سیم

 

  • کارایی کمتر و اتلاف انرژی بیشتر.
  • هزینه های بیشتر از شارژر کابل.
  •  تعمیر خطا کار دشواری است.
  • برای تحویل قدرت بالا مناسب نیست.
  • اتلاف انرژی با بار افزایش می یابد.

منبع: آیرنکس

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 10 ارديبهشت 1400ساعت 19:20 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 73 | |

راهنمای خرید اینورتر خودرو و گرفتن برق از باطری ماشین

راهنمای خرید اینورتر خودرو و گرفتن برق از باطری ماشین

این مقاله اطلاعات کاملی در زمینه اینورتر خودرو و کاربرد آن در اختیار شما می گذارد. و بسیار سوالات شما از جمله: “مبدل برق خودرو چیست؟“، “ مضرات مبدل برق خودرو“، ” چگونگی استفاده از دستگاه مبدل برق خودرو“، ” چگونه از باتری ماشین برق بگیریم؟“، ” آیا اینورتر باتری ماشین را خراب می کند؟” پاسخ خواهد داد. با ما همراه باشید.

همچنین این مطلب به شما در جهت خرید بهترین اینورتر خودرو کمک خواهد کرد که در خرید خود دقت کرده و اینورتری با توان مناسب انتخاب کنید که بتواند توان لازم برای راه اندازی وسایل برقی شما را داشته باشد.

قبل از پرداختن به مفهوم و کاربرد های اینورتر خودرو یا مبدل برق، ابتدا به تفاوت ac و dc و چرا به اینورتر نیاز داریم می پردازیم. به طور کلی و عامیانه ولتاژ AC یا متناوب انرژی است که شما به طور معمول در خانه و خارج از خانه در محیط های مختلف با آن سر و کار دارید و ولتاژ DC یا مستقیم انرژی است که باتری ها تولید می کنند.

اینورتر یا مبدل برق خودرو چیست؟

مبدل برق یک دستگاه ساده است که به باتری خودرو متصل شده و برق خروجی آن، مانند برق شهر، دستگاه‌ها و وسایل الکتریکی را (مانند تلویزیون، لپ‌تاپ، چراغ روشنایی و. . ) تغذیه می‌کند.

دلیل نیاز به اینورتر خودرو این است که از آنجایی که باتری خودروها ولتاژ DC تولید می کنند و اکثر لوازم مصرفی الکترونیکی و الکتریکی با ولتاژ AC کار می کنند و بر اساس برق شهر طراحی شده اند اگر بخواهید از دستگاهای AC در اتومبیل خود یا مکان های خارج شهری استفاده کنید به یک دستگاه مبدل برق DC به AC یا اینورتر نیاز دارید.

همان‌طور که می‌دانیم، ولتاژ برق خودرو ۱۲ولت DC است. از سوی دیگر، اغلب وسایل الکتریکی با برق ۲۲۰ ولت AC کار می‌کنند. در این صورت لازم است ولتاژ ۱۲ ولت DC را به ولتاژ مطلوب ۲۲۰ولت AC تبدیل کنیم.

حال به دلیل این که باتری اکثر اتومبیل ها ۱۲ ولت و برق شهر ۲۲۰ ولت است به مبدل برق ۱۲ به ۲۲۰ ولت نیز مشهور هستند.

به طور ساده می‌توان گفت که یک مبدل برق خودرو از باتری انرژی می‌گیرد و ولتاژ مستقیم (DC) آن را به ولتاژ متناوب (AC) تبدیل می‌کند؛ به گونه‌ای که می‌توان وسایل الکتریکی را با آن تغذیه کرد.

گاهی در بازار، آداپتور یا شارژر نیز نامیده می‌شوند. مبدل برق را می‌توان از طریق سوکت فندکی یا مستقیماً به باتری وصل کرد.

مبدل برق ماشین چگونه کار می کند؟

اینورتر ها با استفاده از منبع تغذیه یا باتری DC در ورودی همانند برق شهر AC در خروجی عمل می کند. مبدل های الکترونیکی اساسا اسیلاتوری هستند که به سرعت قطب DC را تغییر می دهد و یک موج مربعی ایجاد ایجاد می کنند.

از آنجایی که اکثر لوازم برقی نیازمند موج سینوسی هستند, اینورتر ها شامل اجزای اضافی جهت اصلاح شکل موج مربعی تولید شده یا تولید شکل موج سینوسی خالص است.

با اتصال اینورتر به خودرو با رعایت چند نکته شما می توانید هر دستگاه برقی مورد استفاده خود در خانه یا محل کار به خودروی خود وصل کنید. مهمترین نکاتی که باید در هنگام استفاده از اینورتر در اتومبیل خود داشته باشید عبارت اند از : ظرفیت باطری اتومبیل، میزان خروجی دینام و توان خروجی مبدل می باشد.

کاربرد و موارد استفاده اینورتر خودرو

مبدل برق خودرو برای افرادی مناسب است که زمان زیادی در جاده‌ها و مکان‌های خارج شهری صرف می‌کنند که می‌توانند از مزایای اینورتر بهرمند شوند به همین دلیل اینورتر مسافرتی یا مبدل برق مسافرتی نیز نامیده می‌شوند.

این دستگاه مناسب برای سفر‌های طولانی، کمپینگ، رانندگان کامیون، افرادی که برای کسب و کار زیاد سفر می‌کنند و مکان‌هایی که دسترسی به برق شهر امکان ندارد و کاربرد‌های مشابه است.

حال با توضیحات داده شده برای راه اندازی لوازم مورد نظر نیاز به اینورتری متناسب با دستگاهی که می‌خواهید راه اندازی کنید دارید. برخی از دستگا‌ها مانند تلفن همراه، لپ تاپ‌ها می‌توانند با شارژر‌های فندکی مستقیما به جافندکی داخل خودرو وصل شوند.

با این حال برای استفاده از شارژر‌ها و دستگاه‌ها با ورودی AC نیاز به اینورتر دارید. بستگی به توان اینورتر می‌توانند وسایلی مانند:

  •  انواع شارژر‌ ها
  •  لامپ ال‌ای دی
  • گجت‌ها و لوازم جانبی الکترونیکی
  •  پخش‌های DVD و بلوری
  • کنسول‌های بازی
  • تلویزیون
  •  لوازم خانگی و پخت و پز
  •  اینورتر‌های با توان ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ وات جهت راه اندازی ابزار آلات
  •  استفاده از باتری ماشین برای روشنایی

از جمله پرکاربردترین موارد استفاده‌ی اینورتر خودرو، تامین برق مورد نیاز به منظور ایجاد روشنایی است. بسته به توان خروجی اینورتر، با استفاده از این وسیله می‌توانید به طور هم‌زمان چند لامپ کم مصرف LED یا پروژکتور و. . را روشن کنید. برای چنین مصارفی بهترین اینورتر مواردی هستند که توان پایینی دارند.

مبدل برق ۲۴ به ۲۲۰ ولت

اینورتر های ۲۴ به ۲۲۰ ولت، کارایی همانند اینورتر های ۱۲ ولت دارند با این تفاوت که جهت راه اندازی نیاز به ورودی ۲۴ ولت دارند. که مناسب برای باتری های ۲۴ ولتی، ماشین های سنگین و اتوبوس ها می باشد و نباید ورودی غیر از ۲۴ ولت به آنها وصل نمود.

اینورتر های ۲۴ ولت موجود دارای شکل موج شبه سینوسی (مربعی) و حداکثر توان خروجی آنها یک سوم توان نامی ذکر شده برروی دستگاه است که می بایست در هنگام خرید توجه نمایید که کدام یک از اینورترهای موجود توانایی راه اندازی وسایل مورد نظر شما را دارا هستند، که لازمه این امر اطلاع از توان یا جریان مصرفی دستگاهی است که شما می خواهید راه اندازی نمایید.

گرفتن برق از باطری ماشین

بهترین روش تولید برق شهری در این شرایط استفاده از برق تولید شده توسط باطری ماشین است. البته برای تبدیل انرژی باطری ماشین به برق شهری نیاز به یک واسط و مبدل دارید که در مارک ها، اندازه ها و ولتاژهای مختلف در بازار ارائه می شوند.

با استفاده از این مبدل می توانید برق ۱۲ یا ۲۴ ولت باطری ماشین را به برق ۲۲۰ولت شهری تبدیل کنید و از آن برای شارژ لپ تاپ، گوشی موبایل، ضبظ استریو، دوربین، چراغ قوه و سایر ابزار و لوازم برقی و قابل شارژ استفاده نمایید.

برخی از اینورتر (مبدل) ها به شما توانایی دسترسی به یک پریز برق معمولی در ماشینتان را می دهد. همچنین می توانند زمانی که باتری خودرو ی شما در حال خالی شدن است این ارتباط را بصورت اتومات قطع کند.

البته در نظر داشته باشید که تنها در موارد ضروری از برق باتری ماشین استفاده نمایید تا هنگام استفاده از باتری خودرو و روشن کردن ماشین دچار مشکل نشوید.

راهنمای خرید بهترین مبدل برق خودرو

انواع مبدل برق خودرو در بازار وجود دارد و همین موضوع باعث سردرگمی خریداران می‌شود. برای ساده‌تر شدن خرید ما کوشش می‌کنیم شماری از مهم‌ترین مولفه‌هایی که باید در هنگام خرید تبدیل برق ۱۲ به ۲۲۰ ولت رعایت شود را یادآوری نماییم. با در نظر گرفتن این موارد می‌توان گزینه‌های خرید را محدود تر کرد تا به نتیجه نهایی رسید.

هنگام خرید اینورتر باید به دو نکته زیر توجه داشت، اگر هر یک از این موارد به درستی انتخاب نگردد، شما قادر به استفاده از وسایلتان نخواهید بود.

  1. انتخاب اینورتر با توان مناسب با توجه به وسایلی که می خواهید روشن نمایید
  2. انتخاب باتری مناسب و مدت زمان استفاده از آن

انتخاب توان مناسب اینورتر خودرو

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در زمان خرید اینورتر اتومیبل در نظر داشت این مورد است که مبدل برق ماشین چند وات بخریم؟ این‌که توان خروجی دستگاه چند باشد؟ اینورترها از ۱۰۰ وات تا ۳۰۰۰ وات به صورت معمول تولید و عرضه می‌شوند. قیمت آن‌ها نیز به همین نسبت ارزان یا گران‌تر است.

پس پیش از هر چیز باید کاربر مشخص کند که میزان مصرف دستگاه‌های برقی که قصد روشن کردن آن‌ها را دارد چقدر است؟ در واقع جمع توان مصرفی دستگاه‌های مورد نیاز که همزمان روشن می‌شوند باید محاسبه شود و دست‌کم اینورتر با ۲ برابر توان محاسبه شده تهیه شود. دلیل این موضوع را نیز در ادامه خواهیم آورد.

انتخاب باتری مناسب مبدل برق

تا این‌جا به این نتیجه رسیدیم که اگر قرار هست مصرف ما بسیار کم باشد و مدت زمان زیادی نیاز به استفاده از اینورتر خودرو نداریم همان باتری سالم خودرو کار ما را راه می‌اندازد. اما برای کسانی که قصد دارند مدت زمان بیش‌تری از این دستگاه استفاده کنند هم این کار امکان پذیر می باشد.

بهتر است که باتری شما آمپر بالاتری داشته باشد (حداقل ۱۰ آمپر بالاتر از حد معمول) و یا می‌توانید با مشورت امداد باتری خودرو یک باتری بکاپ دوم هم در صندوق عقب ماشین بزارید تا دو برابر بتونید برق داشته باشد.

باتری مناسب اینورتر ۲۰۰۰ وات به بالا

کی از مواردی که باید در نظر گرفت این است که برای روشن کردن انواع اینورتر توان بالا ( بالاتر از ۲۰۰۰W ) معمولا توصیه بر این است که حتما از باطری ۱۰۰ آمپر به بالا استفاده شود. در واقع برخی از اینورترهای ۲۵۰۰ وات با باتری ماشین معمولی حتی راه اندازی هم نمی‌شوند.

پس اگر قصد دارید دستگاه‌های با مصرف بالا مانند یخچال، کولر، فرز و پمپ آب بزرگ‌تر و. . . را با اینورتر توان بالا مانند اینورتر ۳۰۰۰ وات روشن کنید نیاز است که به باطری ماشین خود یک باتری دیگر اضافه کنید.

به این صورت اگر باتری شما مثلا ۶۵ آمپر است یک باتری ۶۵ آمپر دیگر تهیه کنید، با شارژ باطری ماشین در خانه شارژ کنید و مثلا در صندوق عقب خودرو خود بگذارید.

سپس در محل موردنیاز با استفاده از سیم دو رشته برق ضخیم مثلا سیم دو رشته ۴*۴ یا بیش‌تر، باتری درون خودرو و صندوق عقب را موازی کنید (قطب مثبت به مثبت و منفی به منفی) تا شدت جریان باتری ها با هم جمع شده و به ۱۳۰ آمپر ۱۲ ولت برسد. در این هنگام می‌توان توان بالایی از برق ماشین تا ۲۰۰۰ وات نیز دریافت کنید.

محاسبه مدت زمان استفاده از اینورتر

مدت زمان استفاده از اینورتر به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله:

  •  وضعیت باطری اتومبیل ( نو باشد یا کارکرده، استاندارد باشد یا خیر، شارژ کامل باشد یا خیر و. . . )
  • توان پیوسته وسایل برقی مصرفی
  •  بازده اینورتر

 همان طور که می دانید، ظرفیت باطری ماشین مشخص و محدود است لذا شما برای استفاده طولانی مدت، نیازمند مدیریت مصرف ( کاهش توان وسایل برقی با اولویت بندی نیازتان )، افزایش تعداد و آمپراژ باطری و یا استفاده از سیستم برق خورشیدی هستید.

فرمول کلی محاسبه مدت زمان روشن ماندن وسایل برقی :

فرمول محاسبه مقدار آمپر کشیده شد از باطری توسط وسایل برقی :

مثال: شما میخواهید وسایل برقی زیر را استفاده کنید:

  •  تلویزیون ال سی دی ۳۲ اینچ : ۱۱۰ وات
  •  دو عدد لامپ کم مصرف ۲۰ وات : ۴۰ وت

مجموع توان وسایل ۱۵۰ وات می باشد، بنابراین مقدار آمپر کشیده شده از باطری توسط این وسایل براساس فرمول بالا، برابر است با ۱۵ آمپر.

حال میخواهیم مدت زمان روشن ماندن این وسایل را در حالت های زیر به دست آوریم:

  •  باتری ۶۰ آمپر ساعت پراید و پژو ۲۰۶ : مدت زمان روشن ماندن وسایل برقی ذکر شده در بالا با یک باطری ۵۵ آمپر ساعت نو و با شارژ کامل به مدت ۴ ساعت خواهد بود ( ۶۰ تقسیم بر ۱۵)
  • باتری ۷۵ آمپر ساعت سمند، پژو پارس و ۴۰۵ : مدت زمان روشن ماندن همان وسایل برقی  با یک باطری ۷۵ آمپر ساعت نو و با شارژ کامل به مدت تقریبا ۵ ساعت خواهد بود ( ۷۵ تقسیم بر ۱۵ برابر است با ۵ )
  •  باتری ۱۵۰ آمپر ساعت اتوبوس و کامیون : مدت زمان روشن ماندن همان وسایل برقی  با یک باطری ۱۵۰ آمپر ساعت نو و با شارژ کامل به مدت تقریبا ۱۰ ساعت خواهد بود ( ۱۵۰ تقسیم بر ۱۵ برابر است با ۱۰ )

  نکته: بازده پایین اینورترهای غیر استاندارد را می توان از روی داغ کردن آنها در مدت زمان کوتاهی پس از شروع کارکرد متوجه شد، این اینورترها به دلیل عدم طراحی استاندارد، بخشی از انرژی را که باید از باطری به وسیله برقی منتقل کنند در درون خود تلف می کنند، در نتیجه باطری زودتر از انتظار تخلیه شده و مدت زمان کارکرد وسیله برقی به شدت کاهش می دهد.

انواع اینورترهای قدرت خودرو

  1. اینورتر با یک خروجی

اینورترهای دارای فقط یک خروجی، از طراحی ساده ای برخوردار هستند و به طور معمول جریان برق بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ واتی را تأمین می کنند. آنها کوچک، قابل حمل و سبک هستند و شما فقط می توانید هر بار، فقط یک دستگاه را شارژ کنید. بیشتر این اینورترها ارزان هستند و بسیار ساده هستند.

  1. اینورتر با چندین خروجی

همانطور که از نام این دستگاه پیداست، این اینورترها دارای چندین پریز هستند و می توانید همزمان چندین اسباب بازی را شارژ کنید. نگرانی اصلی معمولاً مربوط به اضافه بار دستگاه یا گرمای بیش از حد آن است. بیشتر این دستگاه ها گرانتر، بزرگتر بوده و از ظرفیت جریان بالاتری نسبت به اینورترهای تنها خروجی برخوردار هستند.

  1. اینورتر با خروجی USB

این اینورترها دارای چندین USB برای دستگاه هایی مانند یعنی تلفن های هوشمند، تبلت ها، پخش کننده های MP3 و سایر وسایل پورت های USB قدرت کافی را برای این دستگاه ها به وجود می آورند، اما آن ها نمی توانند بیشتر لوازم خانگی یا انرژی با انرژی را تأمین کنند.

موج خروجی مبدل برق خودرو

لوازم برقی برای کار کردن نیاز به موج سینوسی هستند. شکل موج خروجی اینورتر ۱۲ به ۲۲۰ ولت می‌تواند به شکل‌های مربعی، سینوسی و یا شبه سینوسی (پله‌ای) باشد.   اینورترهایی با موج مربعی معمولا کاربرد بسیار کمی دارند چون اکثر لوازم برقی با موج سینوسی کار می‌کنند و موج مربعی به آن‌ها آسیب می‌رساند.

از آن‌جایی که اینورترهایی با موج سینوسی کامل بسیار گرانقیمت هستند ( در واقع شاید ارزش خرید نداشته باشند )، می‌توان از اینورترهایی با موج شبه سینوسی نیز با قیمت کم‌تر استفاده کرد و بهترین اینورتر ها مدل‌های شبه سینوسی با کیفیت است.

موج‌های شبه سینوسی نه کاملا شبیه به موج مربعی و نه کاملا شبیه به موج سینوسی هستند و شاید بیش از ۹۰% از دستگاه‌های معمولی برق را به‌کار می‌اندازند.

قیمت بهترین برند اینورتر خودرو

توجه به میزان بودجه‌ای که قرار است برای این منظور در نظر گرفته شود نیز از موارد مهم است. به صورت کلی باید در نظر داشت که در شرایط کنونی کمپانی‌ها کوشش می‌کنند هزینه برند خود را نیز از خریداران دریافت کنند.

در بیش‌تر مواقع ( نه در همه مواقع ) شرکت تولید کننده با برند معروف‌تر، به همان میزان که قیمت بیش‌تری بر روی محصولات خود در نظر می‌گیرد کیفیت بالاتری را ارائه نمی‌دهد.

در نتیجه لزوما برند معروف‌تر را نمی‌توان بهترین گزینه خرید در نظر گرفت. به ویژه در زمینه خرید اینورتر ماشین.

چگونگی استفاده از دستگاه مبدل برق خودرو

پلاستیک روکش دستگاه را باز کنید و آن را کامل از دستگاه جدا کنید. بست پلاستیکی دور سیم را باز کرده تا فیش فندکی آزاد شود و فیش فندکی را درون جا فندکی خودرو قرار دهید و کلید مبدل را روشن نمایید.

اگر سیم کشی خودرو سالم باشد، نشان گر LED روشن و دستگاه آماده استفاده می شود. برای روشن کردن وسایل با مصرف کم زیر ۵۰ وات از فیش فندکی می توانید استفاده کنید و برای مصارف بالای ۵۰ وات بایستی که از گیره سر باتری استفاده شود. 

جهت استفاده از تمامی ظرفیت اینورتر و روشن کردن وسایل برقی پر مصرف پس از انتخاب صحیح، اینورتر را توسط گیره های تعبیه شده مستقیما به دو سر باتری متصل نمایید.

گیره ی قرمز رنگ یا سیم دارای نشان + را به قطب مثبت باتری و گیره ی مشکی را به قطب منفی باتری متصل کنید و یک بار کلید مبدل را خاموش و روشن نمایید اگر باتری شما سالم باشد نشان گر LED آن روشن میگردد.

روش های گرفتن برق از باتری خودرو

به منظور انجام این کار رایج ترین روش ها عبارت اند از:

  •  اتصال از طریق جا فندکی:

بعضی از اینورترها از طریق یک کابل به جافندکی خودرو متصل می‌شوند؛ اما از آنجایی که جافندکی فقط در حدود ۱۸۰ وات توان خروجی دارد، از آن فقط برای وسایل الکتریکی که توان مصرفی آن‌ها کمتر از ۱۸۰ وات باشد، می‌توان استفاده کرد. مانند شارژ گوشی موبایل، تبلت و لپ تاپ، مودم، یک عدد لامپ و . . .

  •  اتصال مستقیم به سر باتری:

برای اتصال دیگر وسایل الکتریکی که توان مصرفی آن‌ها بالاتر است می‌توانید از کابل‌ گیره سوسماری مخصوص خود اینورتر استفاده کنید و آن را مستقیم به باطری خودرو وصل کنید.

( با دقت بالا کابل قرمز به قطب مثبت و کابل مشکی به قطب منفی متصل شود در غیر اینصورت فیوز دستگاه خواهد سوخت ) وقتی شارژ باتری خودروی شما به پایان رسید، به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه خودروی خود را روشن کنید تا باتری آن دوباره شارژ شود.

  • اتصال از طریق پنل فیوز:

یکی دیگر از راه‌های وصل کردن اینورتر استفاده از پنل فیوز داخل خودرو است. برخی از این پنل‌ها اسلات‌هایی مخصوص برای وصل کردت اینورتر به خود دارند. ( این روش کمتر کاربردی است )

ساده ترین راه این است که اینورتر را مستقیم به جا فندکی وصل کنید اما در این نوع روش اتصال محدودیت وجود دارد. اینورتر هایی که به این ترتیب وصل می شوند در رنج توان پایین در حدود ۵۰ وات ۱۰۰ وات هستند و به طور کلی به مصرف جریان پایین محدود می شوند و جهت مصرف جریان بالاتر، اینورتر بایستی مستقیم به سر باتری متصل گردد که اینورتر های با توان بالا وات فاقد کانکتور جافندکی هستند و فقط از طریق کابل و گیره سر باتری راه اندازی می شوند.

آیا در هنگام روشن بودن ماشین می‌توان از اینورتر استفاده کرد؟

اگر دستگاه مبدل برق خودرو استاندارد باشد و دارای مشخصه‌هایی باشد که در بالاتر اشاره شد بله. چرا که مبدل‌های ۱۲ به ۲۲۰ ولت استاندارد دارای محافظ افزایش یا کاهش ولتاژ هستند.

یعنی اگر ولتاژ ورودی از باطری ماشین زیر ۱۰٫ ۵ ولت DC و یا بالاتر از ۱۴ ولت DC باشد به صورت خودکار اینورتر خاموش خواهد شد. نکته در این است که برق ماشین در هنگام استارت خوردن ممکن است دچار نوسان شود و ولتاژ آن به بالاتر از ۱۲V برسد.

برای همین است که باوجود این‌که دستگاه دارای محافظ است بهتر است که نخست ماشین را روشن کرده و سپس کابل برق POWER INVERTER را به سر باتری اتومبیل متصل نماییم. با این شرایط اینورتر می‌تواند در هنگام روشن بودن خودرو نیز کار کند.

 معایب و مضرات مبدل برق خودرو

خیلی از افراد هنگام خرید اینورتر خودرو سوال می کنند آیا استفاده از مبدل برق به باتری ماشین آسیب می زند؟ باید پاسخ بدهیم خیر آسیبی به باتری وارد نمی شود.

اما باید در نظر داشت به صورت کلی خالی شدن باتری ماشین به صورت کامل به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. اینورترهای استاندارد معمولا دارای هشداردهنده و آلارم مخصوص اتمام باتری یا کاهش شدت جریان و ولتاژ هستند.

در نتیجه اگر در هنگام هشدار دستگاه آن را خاموش کرده و ماشین را استارت بزنید تا مثلا برای ۵ دقیقه درجا کار کند ( تا دینام باتری را شارژ کند ) و هیچ‌گاه باتری به صورت کامل خالی نشود هیچ آسیبی به باطری خودرو وارد نخواهد شد.

برای مصارف معمولی مانند روشن کردن لامپ و چراغ LED کم مصرف یا شارژر گوشی موبایل، تبلت و لپ تاپ و. . . به صورت کلی دستگاه‌های کم‌ مصرف کلا جای نگرانی نیست و کافی است مثلا ( بسته به میزان مصرف دستگاه ) هر ۳ تا ۸ ساعت یک بار ماشین استارت بخورد تا شارژ مجدد انجام شود.

برای دستگاه‌های پُرمصرف مانند دریل، مینی فریزر، سیستم‌های صوتی و تصویری قوی و پُرمصرف، کولر، یخچال و. . جهت اطمینان اگر مدت زمان استفاده کوتاه است بهتر است ماشین را پس از ۳۰ دقیقه روشن کرده و همزمان ماشین با دستگاه کار کند.

به صورت کلی نمی‌توان مدت زمان دقیقی برای روشن ماندن دستگاه‌های برقی در نظر گرفت چون به عوامل مختلفی مانند سلامت و آمپر باتری، میزان مصرف لوازم برقی و. . بستگی دارد که در اثر تجربه برای کاربر مشخص خواهد شد.

نحوه نصب دائمی اینورتر خودرو

در این بخش درباره نصب دائمی مبدل برق در خودرو بحث می‌کنیم. ابزار و وسایل مورد نیاز برای نصب مبدل برق به صورت زیر است. برای کوتاه شدن مطلب و درک بهتر شما عزیزان، بهتر است ویدئوی زیر را مشاهده نمایید:

مراحل نصب مبدل برق

  •  مطمئن شوید مبدل در جایی نصب می‌شود که هنگام حرکت خودرو تکان نمی‌خورد.
  •  ترمینال زمین را یک سیم کوتاه دارای عایق به شاسی وصل کنید. در اغلب موارد از سیم AEG 12 عایق‌دار استاندارد استفاده می‌شود.
  •  مطمئن شوید وسیله برقی به مبدل برق متصل نیست و کلید مبدل برق در وضعیت OFF است.
  •  یک اتصال الکتریکی کوتاه (۳۰ سانتی‌متر یا کمتر از آن) را از فیوز به باتری تشکیل دهید.
  •  نگهدارنده فیوز را در یک مکان امن و غیرمتحرک روی شاسی قرار دهید.
  •  یک سیم طولانی را به فیوز (در سمت مبدل برق) وصل کنید، اما سمت دیگر سیم را به مبدل برق متصل نکنید. قبل از اتصال سر مثبت به مبدل برق، سیم را به گونه‌ای بپوشانید که رسانای داخل آن غیر قابل دسترس باشد.
  • سیم مثبت را به فیوز با باتری وصل کنید.
  •  سیم فیوز (سمت باتری) را به ترمینال مثبت باتری متصل کنید.
  •  تمام اتصالات منفی مبدل برق و باتری را وصل کنید. توجه کنید که یک جرقه ابتدایی در هنگام اتصال اولیه ترمینال مثبت مبدل برق عادی است.
  •  در نهایت، اتصال سیم مثبت فیوز را به سر مثبت مبدل برق برقرار کنید.
  •  مبدل را روشن (ON) کرده و دقت کنید که LED سبز آن (در صورت وجود)‌ روشن شود.
  • اکنون مبدل برق آماده کار است.

نکات مهم استفاده از اینورتر خودرو

  • از پوشاندن دستگاه با پلاستیک و دیگر پوشش ها خودداری کنید زیرا بدنه ی آلومینیومی جهت خنک سازی دستگاه نیز به کار رفته است و با پوشاندن آن عملیات خنک سازی به خوبی صورت نمی گیرد و از کار می افتد.
  •  از ریختن آب و مایعات درون دستگاه خود داری نمایید و اگر چنین شد تا ۴۸ ساعت از روشن کردن دستگاه پرهیز کنید تا برد آن کاملا خشک شود در غیر این صورت برد سوخته و از حالت گارانتی خارج می شود.
  •  اینورتر دارای خروجی ۲۲۰ ولت می باشد بنابراین دور از دسترس کودکان نگه داشته شود.
  • مبدل های وات بالا دارای فن اتوماتیک می باشد و زمانی به کار می افتد که دما به بالاتر از دمای تعیین شده برای اینورتر برسد.
  •  برای استفاده جهت روشنایی با فیش فندکی، لامپ ال ای دی یا کم مصرف با توان ۵۰ وات یا کمتر به کار ببرید و در صورت استفاده بیش از ۵۰ وات از دوسر باتری استفاده کنید.
  • برای چراغ های شارژی و اضطراری از دستگاه های ۳۰۰ وات به بالا استفاده نمایید.
  • از وصل نمودن محافظ برق یا چند راهی برق محافظ دار به مبدل جدا خودداری نمایید چون باعث سوختن محافظ و مبدل خواهد شد.
  •  در صورتی که باتری به مرز تخلیه برسد مبدل به صورت اتوماتیک جهت پیشگیری از تخلیه ی کامل باتری، خاموش میگردد. دراین صورت خودرو را به مدت ۱۰ دقیقه روشن بگذارید تا باتری شارژ شود.
  • از متصل کردن لامپ ال ای دی زیر ۲۰ وات موجود در بازار به مبدل ها خودداری نمایید چون خازن به کار رفته در این لامپ ها باعث آسیب جدی به مبدل یا عدم کارایی می شود.
  •  از متصل نمودن مبدل
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 7 ارديبهشت 1400ساعت 21:32 توسط دکتر استابلایزر | تعداد بازديد : 81 | |


صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد